Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníková pěna

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 125 kJ /
1 225 kcal
Bílkoviny25,38 g
Tuky97,90 g
Vláknina4,24 g
Cholesterol 788 mg
Sodík 282 mg
Sůl0,67 g
Sacharidy58,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce ušleháme s cukrem a přidáme najemno nastrouhané perníčky a perníkové koření. Ušleháme a přidáme želatinu upravenou podle návodu na obalu. Znovu ušleháme a necháme 30 minut v ledničce. Pak vmícháme dobře ušlehanou šlehačku a znovu uložíme na 30 minut do lednice. Krok 2: Citron a pomeranč vymačkáme a vlijeme do kastrůlku s rozehřátým máslem, přidáme cukr a svaříme na sirup. Mandarinky oloupeme a rozdělíme na dílky a necháme je glazovat v sirupu.

Zveřejněno 20. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kp7J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníková pěna

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kp7J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Zajímavý a hezký recept:yes: kdybych měla ráda perníkovou chuť, tak rozhodně vyzkouším, je to prostě JINÉ a bude to dobré...
Ale pohled na ty mandarinky mi připomněl dávnou diskuzi na Labu - proč ty mandarinky v kompotu nemají ty bílé blanky - padaly tam legrační představy, jak ta šikmooká děvčata pinzetkou stahují ty bílé blanky - no ale závěr debaty byl, a vyzkoušeno, že dílky mandarinek ponořené do teplého cukrového rozvaru...a blanky jsou skoro pryč:-D

Suroviny:
perníčky, koření do perníku, vejce, cukr krupice, smetana ke šlehání, želatina, máslo, citron, pomeranče, cukr, cukr, mandarinky

Přidat fotografie receptu