Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Věnečky s rumovým krémem

Pokud chceme připravovat odpalované těsto, je důležité mít připravené všechny ingredience před tím, než hmotu začneme tvořit, rovněž je vhodné použít kuchyňský robot, který vám usnadní přípravu těsta i náplně.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

akjam

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 25 min

60 min (35 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 20 kusů

20kusů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 333 kJ /
6 294 kcal
Bílkoviny79,72 g
Tuky378,54 g
Vláknina5,30 g
Cholesterol 1,96 g
Sodík 709 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy608,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vodu s olejem přivedeme k varu, nasypeme mouku a mícháme, až se těsto přestane lepit na vařečku.
Přendáme do mísy a necháme zchladnout. Potom za stálého šlehání vmícháme po jednom vejce. Krok 2: Na plech nastříkáme věnečky a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 min. Po upečení ihned rozkrojíme a necháme zchladnout. Krok 3: Zatím připravíme krém: Uvaříme v mléce s rumem a cukrem pudinky, dáme vychladit a poté vyšleháme s máslem. Krok 4: Nakonec věnečky polijeme polevou, kterou vymícháme z cukru a vařící vody pěkně dohusta, až zbělá.

Zveřejněno 22. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky s rumovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EnPW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Věnečky s rumovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EnPW

Suroviny:
voda, olej, mouka, vejce, pudink vanilkový, cukr, mléko, rum, máslo, cukr moučkový, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu