Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné kynuté koláče

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Napalsko

Náročný

Suroviny pro 15

15

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 344 kJ /
3 906 kcal
Bílkoviny114,49 g
Tuky200,17 g
Vláknina18,99 g
Cholesterol 892 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,66 g
Sacharidy402,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko, droždí, cukr a 20 g hladké mouky nechat v teplém mléce vzejít v kvásek.
Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a směs vlít do mísy s moukou a solí. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Po vykynutí ještě jednou vymísíme a necháme znovu těsto vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme 15 bochánků, které vyválíme na kulatou placku. Naplníme tvarohovou náplní, zabalíme a můžeme znovu jemně vyválet nebo jen tak rozplácnout do kulaté placky. Potřeme povidly, marmeládou, kdo čím chce. Potřeme okraje vajíčkem nebo tukem (máslo, sádlo), zasypeme drobenkou. Krok 3: Dáme péct asi na 190 stupňů 15 minut. Po upečení potřeme okraje i s drobenkou rozpuštěným máslem s rumem. Koláče jsou jemné a vláčné i druhý den.

Zveřejněno 23. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kynuté koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RELV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kynuté koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RELV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí čerstvé, cukr krupice, žloutek, sůl, citron, olej rostlinný, tvaroh plnotučný, sýr smetanový, vejce, cukr krupice, škrob kukuřičný, citron, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo

Přidat fotografie receptu