Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jemné kynuté koláče

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Napalsko

Náročný

Suroviny pro 15

15

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 344 kJ /
3 906 kcal
Bílkoviny114,49 g
Tuky200,17 g
Vláknina18,99 g
Cholesterol 892 mg
Sodík 1,21 g
Sůl2,66 g
Sacharidy402,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko, droždí, cukr a 20 g hladké mouky nechat v teplém mléce vzejít v kvásek.
Jakmile je kvásek vykynutý, zamíchat do něj žloutky s olejem, přidat citronovou kůru a směs vlít do mísy s moukou a solí. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto. Po vykynutí ještě jednou vymísíme a necháme znovu těsto vykynout. Krok 2: Z vykynutého těsta uděláme 15 bochánků, které vyválíme na kulatou placku. Naplníme tvarohovou náplní, zabalíme a můžeme znovu jemně vyválet nebo jen tak rozplácnout do kulaté placky. Potřeme povidly, marmeládou, kdo čím chce. Potřeme okraje vajíčkem nebo tukem (máslo, sádlo), zasypeme drobenkou. Krok 3: Dáme péct asi na 190 stupňů 15 minut. Po upečení potřeme okraje i s drobenkou rozpuštěným máslem s rumem. Koláče jsou jemné a vláčné i druhý den.

Zveřejněno 23. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kynuté koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RELV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jemné kynuté koláče

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RELV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, mléko, droždí čerstvé, cukr krupice, žloutek, sůl, citron, olej rostlinný, tvaroh plnotučný, sýr smetanový, vejce, cukr krupice, škrob kukuřičný, citron, mouka polohrubá, cukr krupice, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu