Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Karlovarské knedlíčky

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kolbabka Kolbabka

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 5-6 knedlíků

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 489 kJ /
2 985 kcal
Bílkoviny84,27 g
Tuky166,99 g
Vláknina20,00 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 3,40 g
Sůl8,09 g
Sacharidy276,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Housky nakrájíme na malé kostičky a osolíme. Přidáme mléko a necháme ho trochu vstřebat. Poté ke směsi přidáme máslo a žloutky a znovu promícháme. Dochutíme muškátovým ořechem, pepřem a přidáme petržel. Z bílků vyšleháme sníh, který postupně zamícháme do směsi. Celou směs dáme alespoň na půl hodinky do lednice. Krok 2: Připravíme potravinářskou fólii, na kterou dáme směs a uděláme tvar knedlíku. Následně knedlíky ve fólii zabalíme do alobalu. Krok 3: Knedlíky vaříme 20-25 minut. Podáváme s vepřovými výpečky, kachnou nebo i s gulášem či svíčkovou.

TIP: Jak krájet knedlík nití?

Zveřejněno 26. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarské knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzEp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Karlovarské knedlíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rzEp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

:yes: karlovarské knedlíky, jsem nedělala dlouho, ráda vyzkouším:yes::yes:

Suroviny:
rohlík, mléko, máslo, vejce, ořech muškátový, petrželka, pepř

Přidat fotografie receptu