Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence

Výborná smetanová omáčka s vůní a pikantností pepře. Hodí se k vepřové panence, ale můžete ji samozřejmě servírovat i k jiným oblíbeným druhům masa. Její přípravu však neuspěchejte, pomalé vaření jí dodá tu správnou chuť a konzistenci.

Hodnocení receptu je 3,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Poky22

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 406 kJ /
814 kcal
Bílkoviny6,74 g
Tuky83,93 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 276 mg
Sodík 77 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy7,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuličky černého pepře v hmoždíři rozdrtíme. Krok 2: V pánvi rozehřejeme lžíci másla a na něm začneme opékat pepř. Krok 3: Asi po minutě snížíme teplotu na střední stupeň a podlijeme panákem vybraného alkoholu. Je potřeba být trpělivý a nechat všechen alkohol vyvařit. Krok 4: Jakmile je pánev téměř suchá, přilijeme vývar a opět na střední teplotě necháváme pomalu redukovat. Krok 5: Jakmile vývar dostatečně zhoustne, přidáme smetanu, podle chuti dosolíme a necháme zredukovat na požadovanou hustotu.

TIP: Jak připravit vepřovou panenku

Zveřejněno 26. 11. 2020

Poznámka autora Poky22

Tip 1: U omáčky je potřeba být opravdu trpělivý, ačkoliv se to nezdá, ke správnému výsledku se dojde pomalým vařením a na přípravu budete potřebovat minimálně 15 minut.

Tip 2: Omáčku je nejlepší připravovat v pánvi, ve které jste opékali maso, omáčka bude mít o to silnější chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEY5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejlepší pepřová omáčka nejen k panence

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vEY5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Poky22: to je jasné, ale aby třeba někdo nedal 5 kuliček a nedivil se, že to nijak nechutná...já bych na tohle množství dala tak polévkovou lžíci, smetana to hodně zmírní
( Pepřové omáčky mám ráda, dělávám s naloženým zeleným, a výborná je s růžovým...)

Eja57: Omlouvám se, množství u smetany samozřejmě doplním. Co se pepře týče je to zcela individuální podle toho jak silnou (ostrou) omáčku chcete, opravdu nejde napsat přesný pojem v podobě 24 kuliček pepře :-D :-)

Kolik čeho? Kolik pepře? smetany?

Suroviny:
pepř černý, bourbon, vývar masový, smetana ke šlehání, máslo

Přidat fotografie receptu