Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Sara12 Sara12

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 251 kJ /
3 167 kcal
Bílkoviny291,47 g
Tuky59,66 g
Vláknina49,94 g
Cholesterol 998 mg
Sodík 746 mg
Sůl1,42 g
Sacharidy345,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso omyjeme a pokrájíme dle libosti. Já zvolila větší kostky masa. Do mísy dáme olej a koření. Cibuli s česnekem oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy společně s masem. Necháme alespoň 30 min marinovat zakryté fólií v lednici. Po 30 minutách vložíme na pekáč, podlijeme trochou vody a pečeme na 180°C cca hodinu a čtvrt. Krok 2: Dáme vařit zelí. Až bude zelí měkčí, dle potřeby zahustíme a dochutíme octem, cukrem a solí. Krok 3: Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na malých slzách. Přidáme mouku, krupici, vejce a sůl. Vypracujeme těsto a dáme do vroucí osolené vody. Vaříme z každé strany 10 min. Po vyndání necháme knedlíky vychladnout, lépe se pak krájí.

Zveřejněno 27. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvYg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JvYg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, cibule, česnek, olej, koření vepřová pečeně, paprika čerstvá červená, sůl, pepř, zelí červené, sůl, ocet, cukr, brambory, mouka hrubá, krupice, vejce, sůl

Přidat fotografie receptu