Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Maso na šťávě

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Sebinah Sebinah

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie394 kJ /
94 kcal
Bílkoviny2,93 g
Tuky0,77 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy16,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mäso nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Krok 2: Cibuľu nakrájame nadrobno a smažíme 2 min na oleji. Pridáme nachystané mäso, nakrájané na plátky (asi 1,5-2 cm hrubé). Mäso osmažíme z oboch strán, zaberie to asi 15 min. Je dobré mäso očistiť od bielych tučných častí. Krok 3: Odstavíme z ohňa a po chvíli pridáme mletú sladkú papriku a čerstvú papriku nakrájanú na malé kúsky. Dusíme. Po 15 min podlejeme vodou a pridáme Masox. Varíme tak dlho, kým sa mäso nerozpadá (teľacie je hneď, to robím radšej). Krok 4: Keď je mäso hotové, vyberieme ho a šťavu rozmixujeme ponorným mixérom. Potom mäso vrátime späť a dohustíme šťavu zápražkou (jíškou). Krok 5: Mäso podávame s cestovinami, u nás sú obľúbené hlavne kolienka.

Zveřejněno 27. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso na šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QDN9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Maso na šťávě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QDN9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Povedala som že nebudem diskutovať.

Sebinah: fotky nejsou zkafrané, jen je tu zvykem dávat jako hlavní fotografii fotku hotového jídla - vy tam máte jen cibuli.
A mýlíte se v tom, že se tu nebude diskutovat :-) Každý, kdo sem vloží recept, musí počítat s názory lidí, kterí ho budou číst, ať s pochvalnými nebo s připomínkami. Na komentáři Eja57 nevidím nic tak "závadného", co by vás mohlo takhle rozhořčit...normální otázka.

Sebinah: Klid. Slušně jsem se zeptala. Možná by bylo fajn pobrat hned zpočátku, že pokud dám cokoli do veřejného prostoru, tak musím očekávat dotazy a - nedejbože:-D - i kritiku.

Som tu nová. Pridávať recepty sa ešte len učím tak preto tie skafrané fotky a ani vo varení nie som zatiaľ žiadny šéf kuchár. No, zatiaľ rodine chutilo, takže si myslím že to je podstatné. Tak keď to nie je maso na šťáve tak to teda nazvem "Len maso".
A nakoniec, ježišikriste, čo vám je do toho, kto čo používa pri varení? Keď sa mi nepáči, idem ďalej... nebudem s vami diskutovať.:no:

Škoda, že není fotka finálního produktu - aspoň bych jako první dala hotové maso v kastrolu a ne tu cibulu na prkénku:omg:
Ale zajímá mě jiná věc - proč mladá holka v roce 2020 použije na dochucení Masox??? S jeho naprosto unifikovanou chutí? Je tolik jiných možností...a ještě s TELECÍM...
( No a název nesedí s receptem...." na šťávě" to není, pokud zahustíš jíškou...)

Suroviny:
těstoviny, sůl, pepř, paprika sušená sladká, paprika čerstvá červená, masox, cibule, olej, jíška

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu