Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lilith-Isa Lilith-Isa

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 414 kJ /
6 313 kcal
Bílkoviny143,10 g
Tuky300,92 g
Vláknina33,36 g
Cholesterol 187 mg
Sodík 4,36 g
Sůl10,65 g
Sacharidy741,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka a droždí necháme vzejít kvásek. Krok 2: Do mísy dáme mouku, sůl, rozpuštěnou Heru a škvarky se sádlem (také rozpuštěné). Nakonec přidáme kvásek.
Uhněteme těsto, hned tvoříme preclíky, které potřeme vejcem a posypeme.
Nenecháváme kynout! Krok 3: Pečeme v troubě na 200 stupňů.

Zveřejněno 28. 11. 2020

Poznámka autorky Lilith-Isa

Recept je z fb stránek Starého Czerninského zámku v Chudenicích, který věnovala paní Horáková (99let).

Preclíky pekl její tatínek právě v pekárně U Šperlů (pekárna už dlouho není).

Preclíky jsem pekla prvně v životě, tvar ještě musím vychytat.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMwx

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chudenické preclíky z pekárny U Šperlů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMwx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hlavní je chuť<3

Určitě časem vyzkouším, zatím přidávám do oblíbených. ;-):-K Velice mne zaujal příběh připojený k receptu! :-8<3:-K

Suroviny:
mouka polohrubá, droždí čerstvé, mléko, tuk hera, škvarky, sůl, vejce, mák

Přidat fotografie receptu