Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavářka (drobení) do polévky

Pokud vaříte polévku a marně se doma snažíte najít nudle a do obchodu máte daleko, nabízíme Vám jednoduché řešení. Vyrobte si polévkové drobení, které je opravdu snadné, rychle a potřebujete k němu jen vejce a mouku.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lendiiik Lendiiik

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 345 kJ /
800 kcal
Bílkoviny28,68 g
Tuky9,56 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy146,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na hluboký talíř nasypeme hrubou mouku, aby měla kopeček. Krok 2: Do mouky uděláme důlek a vyklepneme do něj jedno vejce. Krok 3: Vejce příborovou vidličkou prošleháme, přibíráme mouku po okrajích a nakonec těsto důkladně propracujeme rukou. Pokud je třeba, přidáme v průběhu hnětení malinko vody.
Mělo by vzniknout tužší těsto. Krok 4: Těsto rozdělíme na dva díly a uděláme z nich malé bochánky. Krok 5: Nastrouháme je na hrubém struhadle a zavaříme v polévce. Krok 6: Pokud všechno drobení nespotřebujeme najednou, tak ho rozprostřeme na tác s utěrkou, necháme důkladně proschnout a uložíme k pozdějšímu použití.

TIP: Nejlepší recepty na polévkové zavářky

Zveřejněno 31. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavářka (drobení) do polévky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59LX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavářka (drobení) do polévky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/59LX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Dělám takto už mnoho let a vždy mám dost velkou zásobu. Nejlépe v polévce nasytí.

Dadka0:
Taky celý můj život dělám z dětské krupičky podle mojí maminky.

Lubomír : Já dělám drobení z dětské krupičky a můžu hned strouhat. Tenhle postup mám od mojí babičky :-)

Jak dlouho to má schnout či tvrdnout? Já to zkoušel a moc se mi to nepovedlo. Nešlo mi to strouhat. Dal jsem tam 2 vejce... :)

Lubomír : cesto musí byť pred strúhaním veľmi tvrdé, ešte zapracuj múku. Aj pri strúhaní si vždy cesto omúč, vtlač do múky v miske, tanieri...potom nastrúhané rozhoď na utierku a uschne.

Takové strouhání dělám taky, jenže místo hrubé mouky dávám: Hrubou krupici vejce a podravku přidávám místo soli.MŇAM:-K

:yes: už zkouším :yes:

Dělám stejně, jen ještě do těsta přidávám trochu buď čerstvé nebo sušené petželky a trochu vegety.Má daleko lepší chuť.A vařím zvlášť, ne v polévce-je pak kalnější od mouky.Ale když se mi nechce nebo nemám čas, vařím taky v polévce.

Wau!Miluji to,už se těším,až to vyzkouším!!!

Dělám úplně stejně. dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
drobení do polévky, zavářka do polévky, drobenka do polevky, domácí drobenka do polévky, domácí drobení do polévky, zavářka do polévky z vajec, recept drobenka do polevky, drobení do polévky recept, zavářka, drobení, zavářka do polevky bez vajec, drobení do polívky, domaci drobeni, zavářky do polévek, zavarky do polevky, recept na drobeni do polevky, zavářka do polévky bez vejce, zavářka do polévky recept, zavářka bez vajec, recepty drobení do polévky

Suroviny:
mouka hrubá, vejce

Přidat fotografie receptu