Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková buchta s mákem - z remosky

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

Množství do menší remosky o průměru 22 cm.

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 780 kJ /
3 533 kcal
Bílkoviny66,50 g
Tuky173,31 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 361 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy412,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme mísu na pečení. Vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme mísu pouze vyložit papírem na pečení, který vystřihneme do kulatého tvaru, zmuchláme a rozložíme. Papír by měl dosahovat do 3/4 výšky mísy. Pokud by se dotýkal víka, tak se bude připalovat. Krok 2: Do mísy dáme cukr, vanilkový cukr, celá vejce a šleháme do husté pěny. Pak už vařečkou vmícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy, olej a nakonec mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva. Pokud je těsto moc husté, přidáváme po troškách mléko podle potřeby. Krok 3: Středně husté těsto vlijeme do připravené mísy a povrch uhladíme. Krok 4: Přikryjeme horním dílem remosky, zapneme a pečeme zhruba 40 minut. V polovině doby pečení můžeme povrch překrýt kolečkem alobalu, aby se buchta na povrchu nepřipalovala. Před koncem pečení můžeme remosku vypnout a využít tzv. zbytkové teplo. Propečenost buchty zjistíme vpichem špejle doprostřed. Pokud zůstane suchá, je upečeno. Krok 5: Po upečení za pomocí papíru buchtu vyjmeme a necháme úplně vychladnout na mřížce. Krok 6: Pokud jsme papír nepoužili, tak po cca 5 minutách položíme na mísu větší talíř nebo mřížku, mísu i s talířem otočíme, buchta by měla vypadnout. Pak dáme opět na buchtu další talíř a nebo mřížku a opět otočíme zpět. S horkou mísou manipulujeme opatrně, ať se nespálíme. Necháme vychladnout.

TIP: Nejlepší recepty v remosce

Zveřejněno 30. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková buchta s mákem - z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmwK

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková buchta s mákem - z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmwK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Hanis: Děkuji moc.:-K Začala jsem nyní zase více používat remosku, tak v ní zkouším různé moučníky. Protože ne vždy se mi všechno podařilo. Tato buchta nám chutnala, je vláčná. A kdo nemá remosku, tak upeče klasicky v troubě.:-K

Pěkný recept :-K

Suroviny:
cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, olej, jablko, mouka polohrubá, mák mletý, prášek do pečiva, ořechy vlašské, rozinky, skořice, mléko, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu