Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablková buchta s mákem - z remosky

Hodnocení receptu je 4,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 10 porcí

Množství do menší remosky o průměru 22 cm.

10porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 780 kJ /
3 533 kcal
Bílkoviny66,50 g
Tuky173,31 g
Vláknina28,90 g
Cholesterol 522 mg
Sodík 361 mg
Sůl1,44 g
Sacharidy412,24 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme mísu na pečení. Vymažeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou. Místo toho můžeme mísu pouze vyložit papírem na pečení, který vystřihneme do kulatého tvaru, zmuchláme a rozložíme. Papír by měl dosahovat do 3/4 výšky mísy. Pokud by se dotýkal víka, tak se bude připalovat. Krok 2: Do mísy dáme cukr, vanilkový cukr, celá vejce a šleháme do husté pěny. Pak už vařečkou vmícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy, olej a nakonec mouku smíchanou s mákem a práškem do pečiva. Pokud je těsto moc husté, přidáváme po troškách mléko podle potřeby. Krok 3: Středně husté těsto vlijeme do připravené mísy a povrch uhladíme. Krok 4: Přikryjeme horním dílem remosky, zapneme a pečeme zhruba 40 minut. V polovině doby pečení můžeme povrch překrýt kolečkem alobalu, aby se buchta na povrchu nepřipalovala. Před koncem pečení můžeme remosku vypnout a využít tzv. zbytkové teplo. Propečenost buchty zjistíme vpichem špejle doprostřed. Pokud zůstane suchá, je upečeno. Krok 5: Po upečení za pomocí papíru buchtu vyjmeme a necháme úplně vychladnout na mřížce. Krok 6: Pokud jsme papír nepoužili, tak po cca 5 minutách položíme na mísu větší talíř nebo mřížku, mísu i s talířem otočíme, buchta by měla vypadnout. Pak dáme opět na buchtu další talíř a nebo mřížku a opět otočíme zpět. S horkou mísou manipulujeme opatrně, ať se nespálíme. Necháme vychladnout.

TIP: Nejlepší recepty v remosce

Zveřejněno 30. 11. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková buchta s mákem - z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmwK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablková buchta s mákem - z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DmwK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Hanis: Děkuji moc.:-K Začala jsem nyní zase více používat remosku, tak v ní zkouším různé moučníky. Protože ne vždy se mi všechno podařilo. Tato buchta nám chutnala, je vláčná. A kdo nemá remosku, tak upeče klasicky v troubě.:-K

Pěkný recept :-K

Suroviny:
cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, olej, jablko, mouka polohrubá, mák mletý, prášek do pečiva, ořechy vlašské, rozinky, skořice, mléko, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu