Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavý domácí chléb v UFO disku na pečení

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pecmaniak pecmaniak

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 155 kJ /
1 949 kcal
Bílkoviny60,50 g
Tuky21,20 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy370,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do stredu preosiatej múky vytvarujeme hniezdo, do ktorého vlejeme 1 dl vlažnej vody, cukor a rozdrvené droždie. Nasypeme naň trocha múky a iba prstom opatrne zamiešame. Prikryjeme a necháme odležať približne 20 minút, aby sa spustil kvasný proces. Krok 2: Následne pridáme olej, 2 dl vlažnej vody (podľa chuti môžeme pridať aj rascu, slnečnicové alebo iné semienka) a nakoniec aj soľ. Cesto dobre spracujeme a ak je príliš tvrdé, pridáme ešte trocha vlažnej vody. Cesto vymiesime, prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť na dvojnásobok objemu. Krok 3: Následne cesto viackrát prehneme, rukami opatrne ťaháme cesto dookola (dávame si však pozor, aby sa nenatrhlo), potom ho viackrát prehneme (ale nestlačíme) a vytvarujeme do bochníka. Krok 4: UFO disk na pečenie vymastíme maslom, olejom, alebo použijeme papier na pečenie, do ktorého vložíme cesto. UFO uzatvoríme a necháme v ňom cesto odležať ďalších 15 minút, zatiaľ, čo vyhrejeme rúru na 220 stupňov. Krok 5: Predtým ako vložíme UFO do rúry pretrieme cesto navlhčeným štetcom a narežeme jeho povrch (2-3 pozdĺžne rezy alebo priečne). UFO uzatvoríme a pečieme približne 50 minút.

Zveřejněno 2. 12. 2020

Poznámka autora pecmaniak

Nepoznám nič príjemnejšie, ako keď vôňa čerstvého chrumkavého chlebíka presýti celý dom. Ku skutočnému chlebíku ako od babky nepotrebujeme nič iné, iba múku, vodu, soľ, kvások (ale ani droždie nie je na zahodenie) a bez pece aj vhodnú nádobu, ktorá sa dá vložiť do rúry. UFO disk na pečenie je maximálne vhodný na túto úlohu. Udrží totiž v sebe paru a tak na dosiahnutie vysokého chlebíka nepotrebujeme zvlášť vložiť nádobu s vodou do rúry. https://www.pecmaniak.store/chrumkavy-domaci-chlie...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavý domácí chléb v UFO disku na pečení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLJX

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavý domácí chléb v UFO disku na pečení

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLJX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Áno. Rozumíš velmi dobře. UFO velmi dobře udržuje páru uvnitř
https://ufodisknapecenie.sk/ukazka-strany/co-je-uf...

Rozumím UFu správně, že vznikající pára se udržuje " v oběhu" uvnitř - tedy princip nádoby na tajin? samozřejmě z materiálu s jinou vodivostí tepla...

Suroviny:
mouka, droždí, olej, sůl, cukr, voda

Přidat fotografie receptu