Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chačapuri – gruzínská loďka z těsta

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pecmaniak pecmaniak

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 017 kJ /
1 438 kcal
Bílkoviny51,23 g
Tuky25,44 g
Vláknina10,40 g
Cholesterol 267 mg
Sodík 4,96 g
Sůl12,34 g
Sacharidy245,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, mlieku a cukre. Po vykysnutí ho pridáme spolu so soľou a olivovým olejom k múke. Cesto dobre premiesime, vytvarujeme z neho bochník, prikryjeme čistou utierkou a necháme zdvojnásobiť jeho objem. Krok 2: Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 časti, vytvarujeme do oválu. Okraje naplníme strúhaným Eidamom, konce spojíme a vytvoríme „loďku”. Krok 3: Cesto naplníme prílohami.
Syr Eidam dávame aj do stredu „lodiek”, následne ukladáme šunku, krkovičku, olivy, paradajky, papriku, aj všetko ostatné a zakryjeme mozzarellou. Krok 4: Pečieme 30-35 minút v rúre alebo peci vyhriatej na 230 stupňov.
Vajíčka dávame na vrch až pred koncom pečenia, následne dopekáme ešte 5 minút. Krok 5: 1 minútu pred koncom pečenia necháme na ceste roztopiť 25-25 g masla, po vybratí z rúry posypeme kajenským korením a soľou.

Zveřejněno 2. 12. 2020

Poznámka autora pecmaniak

Ak vás už nudí klasická, stereotypná pizza, tak siahnite po niečom tradičnom, ale výnimočnom. Prekvapte svoju rodinu gruzínskou „loďkou” z cesta. Hlavnou ingredienciou je syr, ktorým sa naplnia aj okraje. Chutné a chrumkavé cesto predstavuje základ, ktorý môžete doplniť prílohami podľa vlastných chutí a dostupných surovín.

https://www.pecmaniak.store/chacapuri-gruzinska-lo...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chačapuri – gruzínská loďka z těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMWx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chačapuri – gruzínská loďka z těsta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WMWx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Eja57: :-D:-D:-D Díky, zabudla som na názov receptu. :-8

tejaja: Děkujeme za pomoc :-K a komentář. U nás říkají: kolik domů je tolik zvyků a receptů :-*

tejaja: dovolila jsem si upravit název - do češtiny, aby se lépe recept hledal:-*

Gruzínska kuchyňa je veľmi dobrá. Kedysi som si dopisovala s jednou dievčinou z Gruzínska a recept na chačapuri mám od nej. Takže viem, že na chačapuri sa nepoužíva žiadny Eidam, určite nie mozzarella a olivy, ...atd., to nie. Zásadne sa používa len bryndza alebo ovčí či imeretínsky syr. ;-)
Tvoj recept nie je zlý, ale chačapuri, no...

Suroviny:
voda, mléko, droždí, cukr, mouka, sůl, olej olivový, sýr eidam, sýr mozzarella, vejce, máslo, pepř cayenský, olivy, šunka, rajče, paprika

Přidat fotografie receptu