Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené uzené maso s kapustou na paprice

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 552 kJ /
2 044 kcal
Bílkoviny130,59 g
Tuky152,05 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 495 mg
Sodík 7,58 g
Sůl18,00 g
Sacharidy35,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso položíme do pekáčku s nakrájenou cibuli na měsíčky, kouskem sádla a mírně podlijeme. Pekáček přikryjeme a pečeme na 180 st. cca 45-50 minut. Krok 2: Kapustu očistíme od vrchních listů a hrubých části. Nakrájíme na proužky a ve velkém cedníku spaříme horkou vodou, jen aby zavadla. Necháme okapat. Krok 3: Slaninu nakrájenou na kostičky vyškvaříme a přidáme drobně nakrájenou cibuli a kmín. Smažíme dozlatova a před koncem dáme rozvonět většinu utřeného česneku. Zbytek odložíme. Krok 4: Na cibuli nasypeme papriku, zamícháme a hned dáme mouku. Chvíli restujeme a zalijeme vývarem (cca 400- 500 ml). Přivedeme k varu do hustší omáčky. Krok 5: Do omáčky vložíme kapustu a vaříme asi 8-10 minut, promícháváme. Omáčku dochutíme zbytkem česneku, solí a pepřem. Podáváme s plátky uzeného masa a noky nebo bramborami.

Zveřejněno 2. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené uzené maso s kapustou na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPZ5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečené uzené maso s kapustou na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZPZ5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso uzené, cibule, sádlo, kapusta, slanina, cibule, česnek, paprika sušená uzená, mouka, vývar, kmín celý, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu