Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší vepřové na másle

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 346 kJ /
1 039 kcal
Bílkoviny4,33 g
Tuky103,10 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 319 mg
Sodík 3 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy22,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky vepřového lehce naklepeme, osolíme, protáhneme hladkou moukou a zbytek otřepeme. Krok 2: V kastrole/pánvi se silným dnem roztopíme máslo, vložíme plátky masa, po chvíli otočíme,
teplotu stáhneme na minimum, přiklopíme a zvolna dusíme doměkka. V průběhu dušení kontrolujeme, podléváme dle potřeby malým množstvím vroucí vody. Krok 3: Měkké maso vyjmeme, máslovou šťávu dle potřeby ještě trochu zředíme vroucí vodou, provaříme a dle chuti dosolíme. Podáváme s bramborovou kaší.

Zveřejněno 4. 12. 2020

Poznámka autorky Eja57

Opravdu tam NIC nechybí - ani cibule, ani česnek, prostě NIC. Jen chuť masa a másla - a tady se to opravdu odvíjí od kvality použitých surovin.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší vepřové na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ow6X

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší vepřové na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ow6X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Udělal jsem z krkovice a tak výborný

zdenka.s: vyzkoušej, nebudeš zklamaná - čistá chuť

Dajda: tak tak...přeštík je přeštík:yes:

Podobně dělávám mlaďátko od kravičky, no a opravdu "tam NIC nechybí" :yes: :-)
https://www.labuznik.cz/recept/teleci-pecene-na-ma...

Kvalitní maso a máslo :yes:. to nemůže být nedobré , udělám příští týden :-)

Nejlepší vepřové, které jsem v poslední době jedla, bylo přeštické, kupované v létě v Lidlu. :yes:

Suroviny:
máslo, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu