Suroviny
Porce: 4 - 5 porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 414 kJ / 816 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 123,04 g |
Tuky | 25,65 g |
Vláknina | 12,32 g |
Cholesterol | 390 mg |
Sodík | 317 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 21,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme cibuli na hrubá půlkolečka. Rozprostřeme do pekáčku.
Krok 2: V misce smícháme vrchovaté lžičky uzené papriky a cukru, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a tymián. Přilijeme tolik oleje, aby vznikla řidší pasta.
Krok 3: Vepřovou plec očistíme a potřeme připravenou kořenící pastou. Maso vložíme do pekáčku na připravenou cibuli, přiklopíme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby.
Krok 4: Při 120°C pečeme cca 3 hodiny. Maso zkontrolujeme až ke konci pečení. Pokud je maso měkké, sejmeme poklici. Zvýšíme teplotu na 200°C a ještě cca 30 min dopečeme.
Krok 5: Šťávu vzniklou při pečení případně naředíme a zahustíme tmavší jíškou a provaříme.
Podáváme se šťouchanými bramborami se smaženou cibulkou a petrželkou.
Podáváme se šťouchanými bramborami se smaženou cibulkou a petrželkou.
Zveřejněno 6. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec podle Gordona Ramsayho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrM9
Moje poznámka
Vepřová plec podle Gordona Ramsayho
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mrM9
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 9 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 14 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 16 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 16 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 20 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 6 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 7 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 8 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 9 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 10 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 10 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 10 hodinami
Carpaccio z pečené červené řepy
Fitulka před 10 hodinami
Banánová buchta - hrnková
gahim před 11 hodinami
Miliónová polévka
Fitulka před 11 hodinami
Suroviny:
plecko vepřové,
cibule,
paprika sušená uzená,
cukr hnědý,
česnek,
sůl,
pepř,
tymián,
olej,
jíška
Komentáře