Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová plec podle Gordona Ramsayho

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Gabi1 Gabi1

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 - 5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 414 kJ /
816 kcal
Bílkoviny123,04 g
Tuky25,65 g
Vláknina12,32 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 317 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme cibuli na hrubá půlkolečka. Rozprostřeme do pekáčku. Krok 2: V misce smícháme vrchovaté lžičky uzené papriky a cukru, rozmačkaný česnek, sůl, pepř a tymián. Přilijeme tolik oleje, aby vznikla řidší pasta. Krok 3: Vepřovou plec očistíme a potřeme připravenou kořenící pastou. Maso vložíme do pekáčku na připravenou cibuli, přiklopíme poklicí a vložíme do rozehřáté trouby. Krok 4: Při 120°C pečeme cca 3 hodiny. Maso zkontrolujeme až ke konci pečení. Pokud je maso měkké, sejmeme poklici. Zvýšíme teplotu na 200°C a ještě cca 30 min dopečeme. Krok 5: Šťávu vzniklou při pečení případně naředíme a zahustíme tmavší jíškou a provaříme.
Podáváme se šťouchanými bramborami se smaženou cibulkou a petrželkou.

Zveřejněno 6. 12. 2020

Poznámka autorky Gabi1

Maso jsem nepodlévala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec podle Gordona Ramsayho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrM9

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová plec podle Gordona Ramsayho

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrM9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko vepřové, cibule, paprika sušená uzená, cukr hnědý, česnek, sůl, pepř, tymián, olej, jíška

Přidat fotografie receptu