Perníčky s dřevěným dekorem
Těsto na perníčky má zpravidla stejné složení a nesmí v něm chybět máslo, med a koření. Vykrajované tvary z těsta však můžeme zdobit ještě před pečením, tak jako v tomto receptu a vytvořit tak dřevěný dekor. Netradiční a krásné.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 590 kJ / 6 116 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,94 g |
Tuky | 220,24 g |
Vláknina | 34,60 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 431 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 896,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do mísy, zpracujeme na hladké těsto a dáme jej do druhého dne do lednice.
Krok 2: Pak těsto vyválíme na asi 4 mm silný plát. Vykrájíme tvary a poklademe je na plech s pečicím papírem. Mezitím si přichystáme dvě mašlovačky, ideálně silikonové.
Krok 3: Pak mašlovačkou každý tvar potřeme kakaem rozmíchaným s vodou. Druhou, suchou a čistou, mašlovačkou přes to párkrát přejedeme.
Krok 4: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 160 °C asi 5-7 minut, podle typu trouby. Když se perníčky odlepují od papíru, jsou hotové. Vzor se ukáže při pečení v troubě.
Krok 5: Hotové perníčky hned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem, aby se leskly.
Zveřejněno 6. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Perníčky s dřevěným dekorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rzM4
Moje poznámka
Perníčky s dřevěným dekorem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rzM4
Nejnovější recepty
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 54 minutami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 12 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 16 hodinami
Rybí kari s kapustičkami
Přidáno před 19 hodinami
Vepřové maso s dýní a zelím (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené fíkové cukroví
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vynikající išlské dortíčky podle Sandtnerky: Tradiční cukroví jako od babičky voní kakaem, skořicí a rumem
Jak připravit linecké? Aby bylo těsto tvárné a cukroví pak krásně křehké, nejdůležitější se vybrat tu správnou mouku
Elon Musk: Nejbohatší muž planety se cpe každý den koblihami, musí mít sushi a „litry“ kávy z vlastní pražírny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 11 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 12 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 13 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 13 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 14 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 14 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 14 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 15 hodinami
Domácí perník
KlaraVaj před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
máslo,
med,
kakao,
vejce,
prášek do perníku,
koření do perníku,
kakao,
vejce
Komentáře (9)