Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mag_gie

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 15 min

65 min (50 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 684 kJ /
2 076 kcal
Bílkoviny118,75 g
Tuky62,01 g
Vláknina37,20 g
Cholesterol 756 mg
Sodík 10,24 g
Sůl24,92 g
Sacharidy244,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uzené maso nameleme na mlýnku o průměru 6 mm, popřípadě nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Cibulku nakrájíme najemno a osmahneme na sádle. Poté přidáme uzené maso, chvilku opékáme a stáhneme z plotny. Krok 3: Uvařené brambory oloupeme a nastrouháme na jemné straně struhadla, přidáme mouku, vejce, škrob a sůl. Svižně vypracujeme kompaktní těsto. Do většího hrnce dáme vařit lehce osolenou vodu. Krok 4: Těsto buď můžeme vyválet na vále a vykrajovat kolečka o libovolném průměru. Nebo z těsta můžeme vyválet hrubší váleček, nakrájet na širší plátky a vytvořit z nich placičky. Vytvořená kolečka plníme masovou směsí v množství podle velikosti placky, uzavřeme je do koule - knedlíku. Krok 5: Takto vytvořené knedlíky vkládáme do vařící vody a vaříme 10-15 minut. Krok 6: Zelí:
Na pánvi rozpustíme sádlo a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Až bude cibule lehce zlatavá, zasypeme ji moukou, promícháme, přidáme zelí, osolíme, podlijeme trochou vody a přibližně 15 minut necháme dusit.

TIP: Domácí výroba kysaného zelí

Zveřejněno 9. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KQV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové knedlíky plněné uzeným masem se zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1KQV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (1)

Do zelí bych raději dala sádlo a ne máslo;-)

Suroviny:
maso uzené, cibule, sádlo, brambory, mouka hrubá, vejce, škrob bramborový, sůl, zelí kysané, cibule, sádlo, mouka

Přidat fotografie receptu