Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 069 kJ / 2 407 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,40 g |
Tuky | 144,73 g |
Vláknina | 36,00 g |
Cholesterol | 621 mg |
Sodík | 21 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 231,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy prosejeme mouku s moučkovým cukrem, přidáme na kousky nakrájené změklé máslo, lískovou moučku, třtinový cukr a žloutek. Vše vypracujeme na pevné těsto.
Krok 2: Těsto zabalíme do fólie a dáme do lednice na alespoň hodinu ztuhnout. Uležené těsto lehce propracujeme a kousek po kousku lehce vytlačíme do kovové formičky na rohlíčky. Rozložíme je na plech a pečeme je ve vyhřáté troubě na 200°C cca 5 až 8 minut.
Krok 3: Hotové rohlíčky necháme vychladnout a opatrně je vyklopíme z formiček.
Zveřejněno 10. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tlačené oříškové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpDN
Moje poznámka
Tlačené oříškové rohlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kpDN
Nejnovější recepty
Dýňovo-čočkové pyré s grilovaným tofu a sýrem halloumi
Přidáno před 26 minutami
Masové koule plněné bramborem - nejen na výlet
Přidáno před 1 hodinou
Koblihy z trouby I
Přidáno před 13 hodinami
Kefírová bublanina
Přidáno před 13 hodinami
Salát z pečené červené řepy I
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kousky na medu s mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Tříkrálový koláč zpestří svátek Tří králů: Kdo v něm najde figurku, bude mít celý příští rok štěstí
Tereza z Peče celá země poradila, co se zbylou vánočkou: Zapečte ji se smetanou, krásně voní a zvládne to každý, říká
Louis Armstrong miloval čínskou kuchyni i italské špagety. A protože byl velký jedlík, váhu si udržoval za pomoci projímadel
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí Cordon Bleu
Moanka před 28 minutami
Asijské taštičky WON TON
Hanes před 2 hodinami
Králík s vepřovými výpečky na černém pivu
Sahula před 9 hodinami
Zapečená krkovička podle magazínu Albert
Skrabi před 11 hodinami
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
Tonja před 12 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Bumbikm před 13 hodinami
Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou
PetrKaspar před 13 hodinami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Oskeruska před 14 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
grimova.eva před 14 hodinami
Strakonické "štrúdle"
bretka před 14 hodinami
Suroviny:
mouka špaldová celozrnná,
cukr moučkový,
máslo,
cukr třtinový,
žloutek
Komentáře (7)