Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci "Tygři v láhvi"

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky oloupejte a udělejte do nich podélně z jedné strany 3 hlubší zářezy. Neprořízněte až do konce. Okurky nakrájejte na tenčí proužky, cibuli na klínky.
Rozevřete prostřední zářez, potřete zevnitř hořčicí a posypte chilli. Vložte do něj cibuli. Do bočních zářezů vmáčkněte proužky okurky. Celý špekáček můžete spojit párátky, ale není to nutné. Postupně takto připravte všechny špekáčky. Naskládejte je do sklenice zářezy ven, lépe se vám bude plnit, pokud si ji položíte na bok.
Až bude sklenice plná, otočte ji zase zpět, navrch nasypte ještě nakrájenou cibuli, popř. okurky, nasypte 1 PL kari, asi 1 KL soli nebo vegety a zalijte převařenou vodou s octem v poměru 1:1. Já přidávám ještě 1 KL cukru, ale záleží na chuti. Sklenici uzavřete a rychle ji otočte dnem vzhůru a zpět, aby se koření s nálevem promísilo. Krok 2: Tygry můžete zavařit 20 minut na 85°C, v tom případě je můžete jíst už druhý den. Jen je potřeba při vychlazení a otevření sebrat zvrchu usazený tuk, který při zavaření vystoupí na povrch. Pokud budete zavařovat, nechte od hrdla min. 3 cm mezeru.
Jinak je můžete nechat klasicky týden uležet v chladu. Poměr koření si můžete sami upravit.

Zveřejněno 14. 12. 2020

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na https://inkitchenopen.blogspot.com/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci "Tygři v láhvi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyqk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci "Tygři v láhvi"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qyqk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

perignon19@seznam.cz: Zkuste a uvidíte proč ;-)

Proboha,proč do utopenců kari?

Mňam

1974andrea: tak šelma to je, to zas jo...jdu se mrknout k řezníkovi na nějaké buřtíky hodné tohoto receptu:yes:

Eja57: Tyhle tygry vyrábí tady v Plzni jedna firma a mají je tak nazvané. Možná proto, že jsou pruhované nebo ostré, nevím :-D

Mohu se zeptat na ty "tygry":-D prooooč zrovna tygři? bude to moc dobré, ale ten název mě pobavil velmi:yes:

Suroviny:
špekáček, okurky sterilované, cibule, hořčice plnotučná, koření kari, sůl, ocet, voda

Přidat fotografie receptu