Postup přípravy
Rozevřete prostřední zářez, potřete zevnitř hořčicí a posypte chilli. Vložte do něj cibuli. Do bočních zářezů vmáčkněte proužky okurky. Celý špekáček můžete spojit párátky, ale není to nutné. Postupně takto připravte všechny špekáčky. Naskládejte je do sklenice zářezy ven, lépe se vám bude plnit, pokud si ji položíte na bok.
Až bude sklenice plná, otočte ji zase zpět, navrch nasypte ještě nakrájenou cibuli, popř. okurky, nasypte 1 PL kari, asi 1 KL soli nebo vegety a zalijte převařenou vodou s octem v poměru 1:1. Já přidávám ještě 1 KL cukru, ale záleží na chuti. Sklenici uzavřete a rychle ji otočte dnem vzhůru a zpět, aby se koření s nálevem promísilo. Krok 2: Tygry můžete zavařit 20 minut na 85°C, v tom případě je můžete jíst už druhý den. Jen je potřeba při vychlazení a otevření sebrat zvrchu usazený tuk, který při zavaření vystoupí na povrch. Pokud budete zavařovat, nechte od hrdla min. 3 cm mezeru.
Jinak je můžete nechat klasicky týden uležet v chladu. Poměr koření si můžete sami upravit.
Zveřejněno 14. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Utopenci "Tygři v láhvi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyqk
Moje poznámka
Utopenci "Tygři v láhvi"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qyqk
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 12 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 11 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 22 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 11 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 12 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Suroviny:
špekáček,
okurky sterilované,
cibule,
hořčice plnotučná,
koření kari,
sůl,
ocet,
voda
Komentáře (7)