Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hokkaido "halušky"/nočky s brynzou

Hodnocení receptu je 4,6 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min bez doby chladnutí dýně

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava, bez doby chladnutí dýně)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 014 kJ /
1 198 kcal
Bílkoviny64,83 g
Tuky60,50 g
Vláknina14,93 g
Cholesterol 361 mg
Sodík 1,89 g
Sůl4,88 g
Sacharidy92,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Neoloupanou dýní umyjeme a nakrájíme na kostky. Malinko podlijeme vodou (asi do poloviny) a dusíme se solí a nakrájeným česnekem doměkka. Krok 2: Mezitím vyškvaříme drobně nakrájenou slaninu dokřupava. Krok 3: Z uvařené dýně slijeme téměř všechnu vodu, ale uschováme pro případné zředění. Ponorným mixérem rozmixujeme i s česnekem na pyré. Je-li moc husté, přidáme trochu odložené vody. Necháme vychladnout. Krok 4: Do pyré vyklepneme vejce, dáme krupičku a přidáváme mouku, až vznikne polotuhé těsto jako na běžné halušky. Krok 5: Přes haluškovač vytřeme těsto do vroucí osolené vody. Po vyplavání halušky necháme minutku povařit a scedíme. Krok 6: Halušky ihned promastíme tukem z vyškvařené slaniny a vmícháme brynzu v množství podle chuti. Krok 7: Hotové porce posypeme křupavými škvarečky, ozdobíme petrželkou a můžeme podávat.

Zveřejněno 14. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hokkaido "halušky"/nočky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKBg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hokkaido "halušky"/nočky s brynzou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yKBg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-)<3:yes::yes: nočky vypadají krásně ale brynza u nás není oblíbená, musela bych dát jiný sýr :-K

Elivet: Já děkuji..:-K:-K

Moc dobrý oběd, děkuji za inspiraci, a doporučuji :-) :-K

Robievam halušky aj z dyne, aj z tekvice https://www.toprecepty.cz/recept/55315-tykvove-hal.... Môžem potvrdiť, že sú dobré. ;-)

Suroviny:
dýně hokkaido, vejce, česnek, krupice dětská, mouka hladká, sůl, brynza, slanina, petrželka

Přidat fotografie receptu