Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlá hrstková polévka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Snadný

Doba přípravy Podle tvrdosti surovin

Podle tvrdosti surovin

Suroviny

Porce: 4+

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie596 kJ /
142 kcal
Bílkoviny5,18 g
Tuky0,45 g
Vláknina14,01 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy27,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku, fazolky Mungo a houby namočíme na noc do vody, každé zvlášť. Druhý den dáme vařit fazolky s houbami a bujónem. Až začnou fazolky měknout, přidáme pohanku, cibulku, majoránku a slaninu. Krok 2: Těsně před dokončením přidáme čočku, pouze přivedeme k varu a vypneme. Po vypnutí přidáme lžíci sádla a utřený česnek se solí a pepřem.

Zveřejněno 15. 12. 2020

Poznámka autorky janky3

Samozřejmě lze použít jiné kombinace luštěnin a obilovin. Např. zelená čočka, malé černé fazolky a krupky (event. kroupy)

nebo loupaný hrách, kroupy a jáhly. Místo sádla máslo, mohou se vyměnit i bylinky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá hrstková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GpJ3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlá hrstková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GpJ3

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, sádlo, pohanka, čočka červená, fazole mungo, houby sušené, vývar zeleninový, slanina, česnek, majoránka, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu