Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště

Linecké přesně takové, jak se učí na cukrářské škole, si můžete upéct i vy. Podle tohoto receptu to hravě zvládnete i pokud jste teprve začátečníci. Pusťte se do toho, třeba se právě tento recept stane vaším oblíbeným.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mili Vampire Mili Vampire

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 2 hodiny odležení

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 2 hodiny odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 009 kJ /
2 870 kcal
Bílkoviny37,37 g
Tuky165,25 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 885 mg
Sodík 31 mg
Sůl0,07 g
Sacharidy304,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy prosejeme mouku, cukr, přidáme změklé máslo (pokud není čas nechat povolit, je dobré ho nastrouhat na velkém struhadle) a žloutky. Krok 2: Vypracujeme těsto a necháme minimálně 2 hodiny odležet v lednici. Krok 3: Po vytažení z lednice těsto prohněteme na pomoučeném vále, aby se lépe rozvalovalo. Krok 4: Vyválíme z něj na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrajujeme z něj libovolné tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Krok 5: Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 8-10 minut a poté necháme vychladnout. Krok 6: Po vychladnutí mažeme marmeládou. Pokud máte tužší marmeládu, je dobré ji rozšlehat, bude se lépe mazat. Krok 7: Pocukrujeme, dáme do uzavíratelné krabice a necháme do druhého dne uležet. Pak je cukroví krásně měkké.

Zveřejněno 15. 12. 2020

Poznámka autorky Mili Vampire

Tento recept dělám ze dvou dávek, odhadem toho je tak 5-6 menších plechů.

Používám raději Heru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MyPR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké cukroví - recept z cukrářského učiliště

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/MyPR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Eja57:
No, podobně se těsto na linecké dělá ve velkém v míchačkách s hákem po desítkách kg najednou ;-)
Hrozí ale spaření těsta ;-(

Eja57: Mě to takto učili, i jsem pracovala v cukrárně s pekárnou. Dělám tento postup už 10 let, jiný neznám :-8

Hezké fotky:yes:
( Moje babička skvělá kuchařka by mě za změklé máslo do lineckého, podsypávání moukou a pečení dozlatova nepochválila...vždy studené máslo, nikdy nepodsypávat moukou a péct jen do bleda...ale už je to druhý recept na webu z učiliště se stejným postupem...)

Suroviny:
máslo, mouka hladká, cukr moučkový, žloutek, marmeláda pikantní

Přidat fotografie receptu