Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prso s jablky, šalotkami a fenyklem

Hodnocení receptu je 5,0 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eja57 Eja57

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 810 kJ /
433 kcal
Bílkoviny82,15 g
Tuky4,02 g
Vláknina3,90 g
Cholesterol 193 mg
Sodík 198 mg
Sůl0,49 g
Sacharidy15,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablko rozpůlíme, zbavíme jadřince a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme kousek másla a plátky jablek opékáme dozlatova. Těsně před dokončením přidáme několik plátků fenyklu, maličko v prstech rozemnuté šalvěje a necháme fenykl změknout. Krok 2: Na druhé pánvi na kousku másla pomaličku zkaramelizujeme šalotky nakrájené nadrobno. Krok 3: Na třetí pánvi na troše oleje připravíme kuřecí prso pokapané citronovou šťávou, osolené, opepřené, minutková příprava, čas dle velikosti prsa. Necháme chvíli odpočinout. Krok 4: Podáváme na tenké plátky nakrájené prso, šalotky a jablka s fenyklem. Třeba s bagetkou.

Zveřejněno 17. 12. 2020

Poznámka autorky Eja57

Fotka je moje z Labužníka, recept volně upraven.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prso s jablky, šalotkami a fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8RvW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí prso s jablky, šalotkami a fenyklem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8RvW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, jablko, cibule šalotka, fenykl, máslo, olej, pepř, šalvěj sušená, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu