Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Houbovo - slaninová omeleta

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 388 kJ /
1 049 kcal
Bílkoviny18,21 g
Tuky90,82 g
Vláknina31,14 g
Cholesterol 89 mg
Sodík 1,66 g
Sůl4,05 g
Sacharidy26,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby očistíme, pokrájíme a krátce povaříme ve vroucí vodě. Pak houby scedíme a necháme řádně okapat. Použít můžeme i houby rozmražené, které si v sezóně připravujeme stejným způsobem a ukládáme do mrazáku. Krok 2: Na másle (sádle) osmažíme drobně pokrájenou cibuli lehce dozlatova, přidáme okapané houby, drobně pokrájenou slaninu, česnek, lístečky tymiánu, sůl a pepř dle chuti a vše společně smažíme za občasného promíchání na středním plameni cca 5 minut. Krok 3: Po osmažení rozprostřeme směs rovnoměrně po dně pánve a zalijeme ji rozšlehanými, mírně osolenými vejci se smetanou. Pánev zaklopíme a necháme vejce ztuhnout. Dáme pozor, abychom vejce nepřesušili, vejce by měla zůstat vláčná a pružná (vyzkoušíme prstem), nikoliv tuhá a příliš pevná. Krok 4: Podáváme s čerstvým chlebem nebo pečivem, případně čerstvou zeleninou dle chuti.

Zveřejněno 18. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovo - slaninová omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrpn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Houbovo - slaninová omeleta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mrpn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
houby, cibule, máslo, slanina anglická, česnek, tymián, sůl, pepř mletý, smetana 12%

Přidat fotografie receptu