Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké "Olga"

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MajaS

Snadný

Doba přípravy 60 minút (+ doba odpočinku cesta)

60 minút (+ doba odpočinku cesta)

Suroviny pro 45

45

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 076 kJ /
3 842 kcal
Bílkoviny53,56 g
Tuky220,06 g
Vláknina11,25 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 168 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy406,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto a necháme odpočinúť v chladničke cca 1 hodinu, kľudne môžeme aj cez noc. Krok 2: Cesto potom vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary, polovičku s dekoratívnym otvorom. Pečieme na plechu s papierom na pečenie pri 140-150°C, horkovzduch 20-30 minút (takto pečie moja rúra, každý asi pozná tú svoju a pečie podľa toho). Krok 3: Vychladnuté pečivo spájame natreté marmeládou a pocukrujeme.

TIP: Jak plnit linecké cukroví marmeládou?

Zveřejněno 19. 12. 2020

Poznámka autorky MajaS

Receptov na linecké koláčiky je iste veľké množstvo, ale mne sa s týmto cestom

výborne pracovalo, je pekne vláčne. Názov Olga preto, že recept mám od sesternice Oľgy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké "Olga"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJEE

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecké "Olga"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJEE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Eja57: OK, pro příště provedu v češtině :-*

casino: :yes: no a my zaostalci vezmeme pečící papír velikosti plechu, prskneme naň hroudu lehce povoleného lineckého, přiložíme druhý papír, vezmeme masivní dřevěný váleček ještě po babičce, válíme od středu do stran až rozválíme na požadovanou tloušťku všude stejnou, sejmeme vrchní papír, vezmeme vykrajovátko, vykrájíme, od stran sloupneme přebytky a papír s tvary šup na plech a šup do trouby...:omg:

Praktické udělátko na vždy stejnou tloušťku rozvalovaného těsta po celé ploše plátu
Vím, že mistři to mají f oku;-)
Ale někteří na to jdou od lesa:-8
Pořídili si cosi podobného tomutok: https://www.kuchynskepotreby.cz/valecek-uh-silikon...
Mám ale lepší:-!
Je to silonový (či snad silikonový) válec dl. 500mm o ø 45mm a k němu přináleží 4 páry různě silných (tlustých) různobarevných (tedy 4 barvy) navlékacích prstenců
Lze tedy načisto vyválet vždy stejnou požadovanou tloušťku těsta, tedy 4 tloušťky
No, práce je sice rychlejší, zato těsto je fšude stejně tlusté, že :-D

casino: I sestřenice Olga peče klasiku 1 : 2 : 3. :-O

casino: ctěné Casino, už u několika recepisů na linecké jsem připodotkla, že vše musí být studené a těsto se rozhodně dlouho nezpracovává teplýma rukama...ale my dva to asi máme jinak, receptů ze změklého másla a důkladně propracujeme tu je....

No a tak furt dokola, ale s tím se nedá nic dělat, že ;-(
Líbí se mi ale, že množství dalších surovin jsou odvozena od kostky másla :yes:
Možná ale by stálo za to, pro cukrařinou zatím nepolíbené kuchtíky ;-) zmínit, že při přípravě LINECKÉHO (křehkého) těsta pracujeme svižně s VYCHLAZENÝMI surovinami :-K

Poprosím autorku písať suroviny v češtině, je to tuná zvykom, postup može byť vo slovenčině. Ďakujem pekně:-*, opraveno.
Hezké foto:yes:

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, vejce, vanilka, prášek do pečiva, sůl, kůra citronová

Přidat fotografie receptu