Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Citronové crinkles s bílým kabátkem

Tajemství popraskaného efektu je v odložení těsta do chladu a v hustém obalení v moučkovém cukru. Barevný kontrast ještě můžete zvýraznit tím, že do těsta přidáte kakao. V každém případě se jedná o vzhledově nevšední sušenky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Michaela.Koc

Snadný

Suroviny pro 1 dávka

50 ks

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 364 kJ /
3 672 kcal
Bílkoviny65,54 g
Tuky130,26 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 1,33 g
Sodík 2,09 g
Sůl5,48 g
Sacharidy553,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Máslo spolu s cukrem utřeme do pěny, přidáme vejce a citronovou kůru se šťávou a ušleháme. Krok 2: Postupně do tekuté směsi přidáme mouku, kypřící prášek a sůl. Těsto necháme nejlépe do druhého dne v lednici zabalené ve fólii. Krok 3: Troubu vyhřejeme na 175 °C.
Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 4: Druhý den děláme kuličky o velikosti vlašského ořechu, které hustě obalíme v moučkovém cukru.
Dáváme je na plech tak, aby byla mezi nimi mezera, protože se lehce roztečou a popraskají. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 175 stupňů asi 10-12 minut, jen co lehce zezlátnou. Příliš upečené by byly tvrdé.

TIP: Jak připravit crinkles

Zveřejněno 19. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové crinkles s bílým kabátkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zLJO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Citronové crinkles s bílým kabátkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zLJO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Škoda, že jsem nekoukla dřív na komentáře....těsto opravdu strašně řídké....zkusila jsem nakonec přidat mouku, tak uvidíme, co to udělá zítra při pečení....ale moc tomu nedávám

Vzhledově nevšední pečivo sice vzniklo, ale do crinkles mělo daleko. Hrozně řídké těsto, lepivé, jako na knedlíky (i po více než 24 hodinách v lednici), na plechu rozteklá hmota - placka. Podotýkám, že crinkles jsem už pekla podle jiného receptu a byly vynikající vzhledově i chuťově (bohužel jsem ten recept někam založila). Důrazně varuji každého, kdo by snad chtěl tento recept použít. - Pro srovnání uvádím poměry základních surovin z receptu, který se mi osvědčil (bohužel jsem ho našla až teď, po tom debaklu s tímto: 100 g cukr, 240 g mouka, 2 vejce, 60 g másla.

Nevím, kde se stala chyba, ale totální fiasko. Těsto strašně řídké :/

Já měla těsto hrozně řídké

Mě se moc neroztekly, skoro jsem se bála, že zůstanou jen kuličky:-).

PaCaOl: ano, jen jsem vlastně odebrala kakao a přidala mouku. Cukru není mnoho, mám to vyzkoušené :-)

Podobné jako Vaše čokoládové, jen, není 350 g cukru mnoho?

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, citron, šťáva citronová, máslo, vejce, prášek do pečiva, sůl, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu