Jednoduchý lák na maso k uzení
Uzení masa se v poslední době těší veliké oblibě. Pokud chceme aby uzené maso mělo výbornou chuť, tak si maso naložíme do laku ze soli, koření a česneku. Po sedmi dnech maso vyudíme a získáme tak skvělou pochoutku.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 80 420 kJ / 19 221 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 837,60 g |
Tuky | 1 642,66 g |
Vláknina | 97,60 g |
Cholesterol | 1,99 g |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 3,80 g |
Sacharidy | 230,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z převařené a vychladlé vody odebereme asi 2 dl, ve které povaříme asi 10 minut koření, vývar necháme vychladnout.
Krok 2: Bůček opracujeme do vzhledných šrůtků, plec i ořech jsem dáme do řeznické síťky a uděláme očka na zavěšení.
Krok 3: Odvar i s kořením vlijeme do vhodné nádoby, ve které byla osolená voda (6 litrů), přidáme česnek a dobře promícháme.
Krok 4: Veškeré maso napícháme stříkačkou do svaloviny, aby po vyuzení bylo krásně zbarvené do růžova a proleželé. Ponoříme do připraveného láku, zatížíme, aby bylo ponořené a uložíme do lednice, kde by teplota neměla klesnout pod 4 °C a zvednout se nad 10 °C.
Krok 5: Necháme v lednici 7 dní, v půlce týdne maso přeložíme.
Krok 6: Udíme klasicky, po vyuzení povaříme v horké vodě max. 85 °C teplé po dobu 45 minut.
Zveřejněno 19. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchý lák na maso k uzení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkJW
Moje poznámka
Jednoduchý lák na maso k uzení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BkJW
Nejnovější recepty
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 43 minutami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 2 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 3 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 12 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 14 hodinami
Bramborový salát se zeleninou a luštěninami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 37 minutami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 13 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 14 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 14 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 15 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 15 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 16 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 16 hodinami
Hráškový krém
Bibi11 před 16 hodinami
Kuřecí nudlová polévka
Otazoubek před 17 hodinami
Suroviny:
bůček,
ořechy,
plec vepřová,
bobkový list,
koření nové koření,
pepř černý,
česnek,
voda,
maso,
sůl
Komentáře (2)