Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Teplý salát z červených brambor a červené řepy

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

janky3 janky3

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 091 kJ /
1 217 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky133,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 223 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy0,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory dáme vařit ve slupce s trochou kmínu (Kmín prý vytahuje z brambor to nezdravé.). Krok 2: Mezitím připravíme na pánvi další suroviny. Nejdříve slaninu, aby se vypekl tuk, přidáme polovinu másla. Dále přijdou okapané cibulky a šalotka. Jak začnou cibulky zlátnout, nasypeme mandlové lupínky. Mícháme. Pak přidáme černooké fazolky a olivy. Osolíme, opepříme. Krok 3: Brambory necháme zchladnout tak, abychom je udrželi v ruce nebo je napíchneme na vidličku a oloupeme. Protlačíme je skrz mřížku na bramborový salát do kastrůlku, přidáme zbytek másla a dáme na plamen. Slijeme řepu a přidáme ji k bramborům. Pak stěrkou přesuneme směs z pánve do kastrůlku, prohřejeme a můžeme servírovat.

Zveřejněno 20. 12. 2020

Poznámka autorky janky3

Lze sice jíst salát i vlahý, ale daleko lepší je teplý. Není třeba k němu žádné maso, protože je tam dost slaniny, mandlové lupínky jsou zlaté a v jídle křupou.

Sázela jsem několik řádků různých druhů brambor. Jeden řádek vyprodukoval brambory červené. Jako příloha těžko použitelné, vypadá to přinejmenším divně. Možná by šly udělat bramborové lupínky, těm by celkem vínová barva slušela. Ale ve spojení s řepou se mně to zdálo jako nejlepší řešení. Ani jako bramborové knedlíky, ve výsledku růžovo vínové, když si k nim představím kus vepřového a špenát. No, nic moc. Spíš by měl člověk tendenci ozdobit je malinovou šlehačkou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý salát z červených brambor a červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwjJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Teplý salát z červených brambor a červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KwjJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Eja57: Musí to být řecké olivy, ty velké. Ty mají daleko lepší chuť a jsou takové masité, přitom křupnou. Ještě by mohly být i černé olivy. Ale někdo je nemusí, nepřišel jim na chuť. Ani jedněm. Já kupuji jen řecké nebo francouzské s mandlí či ančovičkou. Ty řecké jsou výborné na dobrém aromatickém sýru. Také na plátku uherské klobásy a sýru. Normální brambory brambory se obarví řepou, ale je to takové s prominutím, vyblité, myslím barvu. Jako v boršči, ale tam nahradí barvy ostatní zelenina. Cibulky do salátu vnesou trošku pikantnosti a olivy zase trochu Středomoří. Osmažené plátečky mandlí zase zaměstnají mozkové závity. Jeden po druhém a párkrát dokola. Fazolky vnesou tajemno a červená řepa zvýrazní barvu a nadopuje nás zdravím. A slanina! Ta to korunuje a dovede k snovému závěru. A stále jsou to staré dobré brambory a řepa, kterou kdekdo pohrdá. <3

:-O až asi na třetí přečtení jsem usoudila, že ano, vypadá to jako velká divočina, ale dobré to bude...za mne bez oliv, ty mi tam nějak chuťově nepasují...ale klidně z normálních brambor, ta řepa je obarví....ukládám k vyzkoušení:-*

Suroviny:
slanina, cibulka, cibule šalotka, fazolky zelené, olivy, řepa červená, mandle plátkové, máslo, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu