Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Penne s uzeným bůčkem a zastřeným vajíčkem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 732 kJ /
1 131 kcal
Bílkoviny57,86 g
Tuky95,29 g
Vláknina3,16 g
Cholesterol 889 mg
Sodík 2,06 g
Sůl4,68 g
Sacharidy9,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Penne dáme vařit podle návodu. Bůček pokrájíme na drobné kostičky a dáme je restovat na rozpálenou suchou pánev. Po chvilce přidáme nasekaný česnek. Bůček restujeme do zlatava a poté přidáme mascarpone, sůl a pepř. Se solí zacházíme opatrně, bůček je dost slaný. Na závěr ještě přidáme petrželku a řádně promícháme s uvařenými penne. Krok 2: Vodu s octem dáme do širšího hrnce a přivedeme k varu. Díky octu se bílek rychleji srazí a perfektně obalí žloutek. Vodu v hrnci pomocí lžíce roztočíme na jednu stranu a uprostřed se vytvoří malý vír, do kterého vajíčko opatrně vyklepneme. Zmírníme oheň na minimum (stupeň 1) a vejce za občasného míchání necháme v horké vodě 4 minuty. Vajíčka vaříme po jednom. Hotová vejce vyndáváme děrovanou lžící na kuchyňský ubrousek, aby oschla. Krok 3: Penne podáváme se zastřeným vajíčkem.

Zveřejněno 22. 12. 2020

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Penne s uzeným bůčkem a zastřeným vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOPW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Penne s uzeným bůčkem a zastřeným vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOPW

Marie

Suroviny:
těstoviny penne, bůček uzený, česnek, pepř, mascarpone, vejce, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu