Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plněné smažené žampióny

Smažené obalované žampiony patří spolu se sýrem v trojobalu k populárním českým bezmasým jídlům. Pokud se vyhýbáte smaženým jídlům, můžete si je upéct v troubě. Podávejte je s domácí tatarskou omáčkou.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaruna18 Jaruna18

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 141 kJ /
512 kcal
Bílkoviny37,61 g
Tuky37,62 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 618 mg
Sodík 1,55 g
Sůl3,67 g
Sacharidy5,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hlavičky žampiónů co nejvíce vydlabat, aby byly prázdné hlavičky. Krok 2: Nožičky a vše co se vydlabe, nasekat nadrobno, přidat vejce, zelenou petrželku, pepř a sůl, salám a sýr nastrouhat. Krok 3: Směsí naplnit hlavičky, zakrýt plátkem salámu (aby směs při smažení nevytekla), obalit v mouce, vajíčku a strouhance. Osmažit zvolna a krátce 5-10 minut na oleji.

TIP: Jak dlouho tepelně upravovat žampiony

Zveřejněno 1. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné smažené žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrXR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Plněné smažené žampióny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yrXR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jů,Jaruš-teď na mě tahle dobrota nakoukla z náhodných:-p+13:yes:mňam:-)

Moc moc moc dobré... My to doma děláme taky, jen s tím rozdílem, že místo normálního sýru používáme nivu. Jinak to voní a chutná a máme to moc rádi. ;-)

A bazalko,ještě je dobré ten salám na přikrytí potřít bílkem a on se krásně přilepí a skvěle se to obaluje.;-)

Já myslela na první pohled, že jsou to koblížky ! :-8 To vyzkouším. Zakrýt náplň plátkem salámu a obalit mě ještě nenapadlo. :yes::-)

Plněné žampiony dělám často, ale takto jsem je ještě nedělala.Určitě vyzkouším. Já je dosud plnila smaženicí z vajec a vydlabaných vnitřků a přidala nať petružky. Dále jsem postupovala stejně:-) Bodík:yes:

Tématické fráze:
plnene zampiony, smažené žampiony, smažené žampiony plněné mletým masem, žampiony plněné nivou, smažené žampiony nejlepší recept, plněné žampiony nejlepší recept, smažené žampiony s nivou, zampiony plnene, plnené žampiony s nivou, plněný žampiony, plněné žampíony nivou, plněné houby, sýr, jak vydlabat žampiony, plněný žampión, smažené žampiony recept, jak udělat smažené žampiony, plněne obalovane zampiony, žampióny, žampióny smažené, recepty-plněné žampióny

Suroviny:
žampióny, salám měkký, vejce, sýr, pepř mletý, sůl, petrželka zelená, vejce, mouka hladká, strouhanka, salám, olej

Přidat fotografie receptu