Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórkové hovězí na žampionech

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 999 kJ /
1 195 kcal
Bílkoviny236,30 g
Tuky13,94 g
Vláknina20,90 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 509 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy22,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa vybereme též dle vlastní chuti. Krok 2: Maso osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozpáleným tukem a ze všech stran opečeme. Maso vyndáme stranou a do výpeku nasypeme pokrájený pórek, česnek a žampiony a vše necháme zesklovatět a povadnout. Maso vrátíme zpět, přidáme bylinky dle chuti, zalijeme vývarem, těsně nad maso a dusíme pod poklicí na mírném ohni nebo v troubě doměkka. Krok 3: Dle potřeby podléváme, otáčíme. Po změknutí masa vyndáme z vývaru vyvařenou snítku z bylinek. Zahustíme do požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a ještě krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Pokud máme maso v celku, vyndáme ho před zahuštěním stranou, po chvilce pokrájíme na plátky a vrátíme do omáčky nebo rovnou rozdělíme na talíře s přílohou a přelijeme omáčkou. Krok 4: Podáváme s rýží, noky, knedlíkem...

Zveřejněno 22. 12. 2020

Poznámka autora recepty73

Bylinkami nešetříme a vůbec se nemusíme bát, pokud použijeme majoránku, vložit ji do hrnce, již na začátku vaření, určitě nezhořkne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkové hovězí na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5OGA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórkové hovězí na žampionech

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5OGA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
maso hovězí, sádlo, pórek, žampióny, česnek, tymián, sůl, pepř mletý, vývar, jíška

Přidat fotografie receptu