Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 999 kJ / 1 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,30 g |
Tuky | 13,94 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa vybereme též dle vlastní chuti.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozpáleným tukem a ze všech stran opečeme. Maso vyndáme stranou a do výpeku nasypeme pokrájený pórek, česnek a žampiony a vše necháme zesklovatět a povadnout. Maso vrátíme zpět, přidáme bylinky dle chuti, zalijeme vývarem, těsně nad maso a dusíme pod poklicí na mírném ohni nebo v troubě doměkka.
Krok 3: Dle potřeby podléváme, otáčíme. Po změknutí masa vyndáme z vývaru vyvařenou snítku z bylinek. Zahustíme do požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a ještě krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Pokud máme maso v celku, vyndáme ho před zahuštěním stranou, po chvilce pokrájíme na plátky a vrátíme do omáčky nebo rovnou rozdělíme na talíře s přílohou a přelijeme omáčkou.
Krok 4: Podáváme s rýží, noky, knedlíkem...
Zveřejněno 22. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkové hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OGA
Moje poznámka
Pórkové hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OGA
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 2 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 17 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravské zelí
JuliePetule před 1 hodinou
Nejlepší bramboráky jaké znám
Buba48 před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 3 hodinami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 3 hodinami
Klasické palačinky
Coolbins před 5 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 5 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 5 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 13 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 14 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 14 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
pórek,
žampióny,
česnek,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
vývar,
jíška
Komentáře