Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený amur na smetaně

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 844 kJ /
1 636 kcal
Bílkoviny257,11 g
Tuky60,44 g
Vláknina4,98 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 390 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy13,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu nakrájíme na porce, osolíme, posypeme kořením a necháme odležet. Malou formu s pekáčkem potřeme silně máslem. Do pekáčku dáme porce ryby, poklademe kousky másla. Do malé formy dáme nakrájenou cibuli smíchanou s proužky papriky a na osminky nakrájená rajčátka. Na směs položíme dvě porce vysokého hřbetu, poklademe kousky másla. Krok 2: Oboje polijeme smetanou a dáme do trouby péct na 220°C asi na 30 minut. Během pečení jednou obrátíme. Podáváme s bramborami.

Zveřejněno 22. 12. 2020

Poznámka autorky Jaromira18

Dělala jsem to na dvakrát, protože děti to mají raději samotné. Koření jsem použila s novou recepturou. Je vynikající.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený amur na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6PJz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený amur na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6PJz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
amur, smetana, máslo, koření na ryby, sůl, paprika, cibule, rajče

Přidat fotografie receptu