Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustový nákyp (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Taevita Taevita

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 415 kJ /
1 294 kcal
Bílkoviny49,03 g
Tuky35,29 g
Vláknina24,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 187 mg
Sůl0,64 g
Sacharidy184,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Malou hlávku kapusty rozčtvrtíme, vykrojíme košťál a převaříme ve slané vodě. Scedíme, necháme okapat a nasekáme nadrobno. Krok 2: Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a lisovaný česnek. Pánev odstavíme z tepla a přisypeme kapustu. Promícháme, necháme částečně vychladnout. Tofu nahrubo nastrouháme a přidáme ke kapustě spolu s Hraškou, moukou, vodou a práškem do pečiva. Mouku přidáváme postupně, podle vlhkosti kapusty. Osolíme a opepříme. Krok 3: Vzniklým hustším těstem naplníme chlebíčkovou formu, vyloženou pečícím papírem. Pečeme při teplotě 175°C 1 hodinu bez horkovzduchu. Krok 4: Po upečení necháme nákyp 10 minut vychladnout ve formě. Pak vyndáme i s papírem a ten opatrně stáhneme. Nákyp se vychladnutím stává kompaktním, horký se špatně odděluje od papíru.

Zveřejněno 28. 12. 2020

Poznámka autorky Taevita

Inspirováno internetem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový nákyp (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qy4y

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustový nákyp (Dělená strava podle LK - Kytičky + zelenina)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qy4y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapusta, mouka polohrubá, hraška, olej řepkový, cibule, česnek, tofu uzené, voda, prášek do pečiva, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu