Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní palačinky plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 636 kJ /
1 347 kcal
Bílkoviny51,67 g
Tuky54,42 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 393 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,86 g
Sacharidy158,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mléce metlou rozmícháme mouku, vejce, a všechno koření a necháme chvíli odpočinout. Pak na pánvičce vytřené olejem usmažíme tenké palačinky. Krok 2: Na oleji s máslem orestujeme najemno nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět a přidáme nakrájené maso ze stehen. Osolíme, opepříme, přidáme chilli, sójovou omáčku, grilovací koření a restujeme. Trochu podlijeme vodou. Hotové maso vyjmeme a do výpeku přidáme hořčici, smetanu a lžičku másla. Krok 3: Na palačinky naklademe směs a pravou a levou stranu ohneme dovnitř a pak stočíme, aby směs nevypadla. Palačinky na talíři přelijeme omáčkou.

Zveřejněno 29. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní palačinky plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJ4P

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní palačinky plněné kuřecím masem se smetanovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xJ4P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

magdalenka: Prosím, prosím !

magdalenka: To bude vyborne, super!:-*:-K

Veronika.Hrozna: ja madarsky recept poznam, ak bude zaujem, napisem.

Dajda: Našla jsem na netu Hortobádské , ale to nejsou ty, co dělala tchýně. Uvidíme, snad ten její recept objevím. :yes:

Dajda: děkuji

RubyRom: Já jsem je dělávala podle tohoto receptu https://www.recepty.cz/recept/hortobadske-palacink..., podobný je v podobných (:-D) Kuřecí perkelt v palačinkách. V té maďarské hospůdce je myslím nezapékali, jen naplnili masem a přelili omáčkou.

Dajda: Tento recept je takový můj výmysl protože ráda improvizuji. Ani jsem nevěděla, že je nějaký maďarský recept, musím se po něm podívat, to mě zaujalo a ráda bych ho vyzkoušela.

Hledám, ale našla jsem Palačinky Hanság, palačinky z Margita sziget a palačinky Sárvár. Které slané dělala, tak nevím,netuším! :-O Hortobádské ještě hledám!;-)

RubyRom: Já někde recept mám, ale musím hledat. Originální od tchýně. Podívám se po něm. ;-)

Maďarský způsob těchto palačinek neznám, budu si to muset vyguglit a vyzkoušet, ale i tak to bylo výborné.

Dajda: jojo, dělám občas...ale tam byly lepší...:yes:

Eja57: Nebylo to, ještě trochu zapečené? Moje tchýně dělávala podobné, zřejmě také maďarský recept. Až teď jsem si přečetla, že byly zapečené! Asi ještě spím!;-)

Eja57: Hortobáďské palačinky jsou skvělé, taky jsem je ochutnala v Budapešti, a dokonce si pamatuju, že se hospůdka jmenovala U husára! :yes::yes: Není ale složité si je udělat doma, třeba když vám zbyde kuře na paprice. <3 Tenhle recept mi je taky připomněl, už ho mám uložený.

Trochu mi to připomíná palačinky plněné perkeltem a zapečené smetanou, které jsem kdysi jedla v hospůdce v Maďarsku a byly :yes::yes::yes: tohle bude taky:yes:

Suroviny:
mléko, mouka hladká, sůl, pepř, vejce, sušená bazalka, chilli, paprika sušená sladká, olej, stehno kuřecí, cibule, sůl, pepř, omáčka sojová, chilli, koření grilovací, máslo, hořčice dijonská, máslo, smetana

Přidat fotografie receptu