Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková polévka nejen na Nový rok

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

paniRuzickova paniRuzickova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 184 kJ /
2 434 kcal
Bílkoviny134,54 g
Tuky97,65 g
Vláknina79,74 g
Cholesterol 390 mg
Sodík 1,81 g
Sůl4,25 g
Sacharidy216,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku přeberte, zbavte nečistot a propláchněte ji vodou. V hrnci na sádle nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, krátce zarestujte, aby se rozvoněl, zasypte hladkou moukou, zamíchejte jíšku a vše zalijte vývarem z uzeného masa, přidejte čočku a koření. Sůl dejte podle potřeby a slanosti uzeného vývaru. Krok 2: Polévku vařte do změknutí čočky, dle potřeby přilévejte vývar, popř. vodu. Před koncem vaření přidejte klobásu pokrájenou na kolečka a chvíli povařte. Kolečka klobásy můžete před přidáním do polévky opéct. Chcete-li mít polévku hustší, přidejte do ní na malé kousky pokrájené vařené uzené maso. Krok 3: Na závěr přilijte do polévky smetanu. Dle potřeby dochuťte solí, cukrem a máte-li rádi kyselejší polévku, přidejte ocet.

Zveřejněno 30. 12. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočková polévka nejen na Nový rok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gpm5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čočková polévka nejen na Nový rok

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Gpm5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
česnek, cibule, bobkový list, mouka hladká, čočka, koření nové koření, pepř černý, smetana sladká 31%, klobása maďarská pikantní, vývar z uzeného masa, ocet

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu