Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané preclíky

Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze směsi máku a solí pak přidá tu správnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí )

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 381 kJ /
1 525 kcal
Bílkoviny43,59 g
Tuky47,24 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 114 mg
Sodík 535 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy226,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozmícháme se špetkou cukru, lžící vlažného mléka a s troškou mléka na kašičku. Krok 2: Do mísy dáme zahřátou mouku, rozpuštěný tuk, žloutek, kvásek, sůl a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto a necháme vykynout. Krok 3: Pak je vyválíme, nakrájíme na kousky, z nichž utvoříme váleček, který spojíme v preclík. Znovu necháme kynout. Krok 4: Mezitím v širokém kastrole přivedeme vodu k varu a do vařící vody vhazujeme vždy několik preclíků najednou, vařečkou jimi pohneme a když plavou, vybereme je vařečkou a vložíme na pomaštěný plech, posypeme mákem a v horké troubě, vyhřáté na 180 °C hned upečeme dozlatova.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slané preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

taky chci ale nevim jak to udelat z mamkou :-K:-):yes::-?

Zdravím, jak asi dlouho/na kolik pečete? Takhle pěkně lesklé preclíky máte jen tak, nebo jsou potřené vajíčkem? Díky :)

Efka:ja pouzila sadlo. ten tuk pry dodda preclikum tu krupavost, tak na tuku nesetrit.

Hloupý dotaz vegetariána:-8: co se do preclíků dává za ten tuk? používá se někdy sádlo? Diky za odpoved...

Jak dlouho to péct a nakolik?? :-?:-? :-? :-)

dobrý den, dnes jsem je upekla, jsou dobré, ale udělala jsem někde chybu, navrch jsou chřupavé, ale uvnitř měkké, co stím

Elizabeth 29. 6. 2012 17:56
doporučuji! přávě jsme je dodělala a opravdu jsou výborné :)

Jsou výborné 4. 6. 2012 14:56
jen je nevaříme, ale rovnou pečeme.

Já dělám preclíky z kila mouky, čtyř žloutků, 6 deka kvasnic a 7 deci mlíka. Ale hlavně tam dám tak půl lžičky mletého zázvoru - ale ne víc!!! spíš míň. A když se to pak před pečením obalí horní stranou v máku, tak ve výsledku to chutná skvěle - jako čerstvé máslo, fakt.

Jsou opravdu perfektní, teď jsem je dodělala, můžu doporučit. :-p:yes:

zkousela jsem je z celozrne mouky a také báječné! Super recept! :-))

Přidávám fotku, dnes jsem to upekla jako pohoštění na vernisáž výstavy - zmizelo jako první :-p:-p:yes::yes:

Markéta 4. 7. 2010 18:39
Dobrý den, preclíky jsou krásné, ale chtěla bych se zeptat, bez té vody to nejde? Chtěla bych je udělat v restauraci a mám tam docela foft, vypomáhám tam a majitel je rád, když se něčím přilepší hostům.:-)

Téééda, koukám, jak puk z branky!:-O:yes:

Tyhle preclíky jsou nejlepší, takové klasické křupavé, prostě tak, jak má preclík být. Já dělám jen kroužky, ale váleček stáčím do spirálky a pak teprve spojím. Sypu hrubou solí a také mákem. :yes::-)

Tématické fráze:
preclíky recept, recept na preclíky, preclíky, těsto na preclíky, recept preclíky, preclík, preclíky bez kynutí, preclík recept, preclíky z kynuteho testa, recepty na preclíky, preclíky v čokoládě, recepty preclíky, nejlepší preclíky, kynuté preclíky, preclíky s mákem recept, nekynuté preclíky, jak udělat precliky, sladke preclíky, preclíky recepty, slané preclíčky

Suroviny:
mouka hladká, tuk, žloutek, droždí, sůl, kvásek, mléko, mák, sůl

Přidat fotografie receptu