Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krevety na másle

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

sabipupp sabipupp

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 5 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 418 kJ /
2 012 kcal
Bílkoviny206,14 g
Tuky93,61 g
Vláknina14,16 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 2,23 g
Sůl6,00 g
Sacharidy49,96 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pořádně omyjeme krevety, nasekáme česnek na jemné plátky. Krok 2: Na mírný oheň dáme pánev, necháme rozpustit máslo. Přidáme plátky česneku a necháme je rozvonět. Krok 3: Pak přidáme krevety, které osolíme a restujeme na česnekovém másle. Po 15 minutách přidáme víno a necháme jen tak táhnout na pánvi. Krok 4: Vymačkáme citróny a šťávou poléváme krevety. Můžeme servírovat.

Zveřejněno 4. 1. 2021

Poznámka autorky sabipupp

Byli jsme zrovna na Mallorce a tak jsme jedli místní potraviny. Ke krevetám jsme si udělali pečené brambory a salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Enwl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krevety na másle

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Enwl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Pokud se krevety delaji cele a neoloupane, vyndat strivko je docela piplacka, ale da se s troskou trpelivosti udelat.
Osobne bych je tak dlouho netrapila v panvi a i vino bych nechala rychle odparit, tedy ne pomalu tahnout.

Lindabranna: ano to máte pravdu, děkuji za připomenutí❤️

Krásný recept! Jen je třeba před vařením vyndat z páteře každé krevete střívko!

Suroviny:
krevety, máslo, víno bílé, česnek, citron, sůl

Přidat fotografie receptu