Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové měšce po kaplicku

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 060 kJ /
1 448 kcal
Bílkoviny94,01 g
Tuky106,26 g
Vláknina5,28 g
Cholesterol 984 mg
Sodík 2,07 g
Sůl5,19 g
Sacharidy27,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kýtu si naklepeme na hodně tenké plátky, pokud možno do kulatého tvaru. Krok 2: Osolíme, opepříme. Krok 3: Mleté maso spojíme se žloutkem, troškou soli, rohlíkem a rozmarýnem. Krok 4: Játra si nakrájíme nadrobno a prudce restujeme na oleji. Krok 5: Na tenké plátky kýty pak navršíme mleté maso a na ně několik kousků restovaných jater. Maso si chytneme do obou rukou a snažíme se vytvořit malý měšec, který svážeme potravinovým provázkem, nebo režnou nití. Je lépe, když nám někdo pomůže, pokud nejsme zběhlí. Krok 6: Měšce si obalíme v hladké mouce a zprudka je ze všech stran osmahneme na oleji. Krok 7: Mezitím si na sádle uděláme tmavý, cibulový základ a restované měšce na něj dáme dusit. Krok 8: Zalijeme vývarem nebo vodou, asi do poloviny a dusíme doměkka. Krok 9: Během dušení je obracíme. Já jsem je dusila asi 25 minut, byly krásně měkké. Krok 10: Pak je vyjmeme a šťávu zahustíme asi lžící hladké mouky rozmíchané v troše vody. Povaříme a nakonec do zahuštěného základu přidáme kousek na kostičky nakrájené anglické slaniny. Podáváme s rýží, knedlíkem, hodí se i brambory.

Zveřejněno 2. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové měšce po kaplicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8Pv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové měšce po kaplicku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L8Pv

Komentáře (21)

Tohle vypadá moc dobře!Udělám o víkendu.:-K

caarrodejka: :-K

BILKOVAI: Už je to tak dávno, Ivet;-)

Taková krása mi unikla :-O:yes::-p

Lucie: Tak to přeji hodně štěstí!!!:-O

Děkuji za stručný postup za pár měsíců budu tento recept propagovat u závěrečných zkoušek..

Jani určitě je udělám,musím si na to koupit ty játra.:-p

drahulin a jsou teď v časopise "Pošli recept":-8

Jani vypadá to úžasně.:-p:yes:

Jani:-), gratuluji ke z veřejnění tohoto receptu v časopise Pošli recept:-K.

Verčo, neměly chybu, akorát mi musel syn pomoct, měla jsem tu ruku v sádře;-)

Tak toto mi nějak uniklo. Musím co nejdřív vyzkoušet. Jani vypadá to nádherně a mooooc jedle.

Lukas, tak ať se povede!;-)

Zdravim pani,ktera jsem dala tento recept. Vcera si ma draha polovicka vymyslela,ze by chtela veprove+ryzi. Proto jsem vybral Vas recept,tak doufam,ze vse klapne a bude to vypadat jak to Vase.:-))

Díky:-8

Jani, vždyť to říkám, že jsi dobrá. + Fotky moc pěkné.:yes:

Tématické fráze:
veprové měšce, vepřový měšec, recepty z vepřového masa mesec, měšec po kaplicku, recepty na vepřove měšce, kaplický měšec, plněný vepřový měšec, měšce z vepřového masa, měšec z vepřového masa, plněný měšec, plněné vepřové měšce, vepřové maso po kaplicku, měšec, maso po kaplicku, plnene měšce, měšce z vepřová kýta recepty, vepřovy zavitek po kaplicku, vepřovy měšec recept, měšec z vepřové kýty, recepty na měšce z vepřového masa

Suroviny:
kýta vepřová, cibule, slanina anglická, maso mleté mix, rohlík, žloutek, rozmarýn, játra, sůl, pepř, sádlo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu