Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníkový sirup

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sabipupp sabipupp

Snadný

Doba přípravy 2880 min Doba přípravy: 2880 min

2880 min (2880 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 l

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie33 470 kJ /
8 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy2 000,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce dáme cukr, který necháme zkaramelizovat na tekutý karamel. Necháme jen chvílí vychladnout a podlijeme 1 l pitné vody. Přidáme všechno koření a vaříme 30 minut, aby koření pustilo chuť a vůni. Nálev necháme vychladnout a přikryjeme pokličkou. Přes noc necháme odpočinout. Krok 2: Následující den vezmeme jemný cedník a čistý hrnec. Nálev přelijeme do čistého hrnce přes jemný cedník a necháme jej znova provařit, ale už jen cca 5-10 minut. Přelíváme do čistých sklenic, které uzavřeme a otočíme jej víčkem dolů. Krok 3: Sirup můžete využít do libovolných teplých nápojů. Káva, grog, svařák nebo jím osladit teplé mléko dětem. Sirupem provoníte krásně celý domov.

Zveřejněno 6. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6PQN

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníkový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6PQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

mika59: to mě moc těší, připravují tento sirup do kávy několik let. ❤️

Tohle je zajímavé a líbí se mi to.:yes::yes:

Suroviny:
koření, skořice celá, badyán, skořice mletá, cukr krystal

Přidat fotografie receptu