Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Olomoucké karbanátky s mrkvovo-zázvorovým pyré (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Taevita Taevita

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 075 kJ /
2 169 kcal
Bílkoviny266,02 g
Tuky99,88 g
Vláknina15,90 g
Cholesterol 1,43 g
Sodík 3,22 g
Sůl7,56 g
Sacharidy44,73 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Karbanátky: Tvarůžky nahrubo nastrouháme. Do mísy robotu vložíme mleté maso s vejci, sůl, pepř, koření do mletého masa a tvarůžky. Zapneme na 3 a necháme robot mísit. Připravíme odměrku s ledovou vodou a postupně přiléváme do zpracovávaného masa. Nepoužila jsem více než 2 dl, ale záleží na jakosti masa. Zvýšíme otáčky a směs několik minut našleháme, stane se tvárnější a méně hutnou. Krok 2: Lívanečník nahřejeme na stupeň 3-4. Mokrýma rukama vytvoříme koule velikosti malých vajec, které na pánvi roztlačíme do tvaru karbanátků. Smažíme po 4 minutách z každé strany. Pokud se neobejdeme bez oleje, použijeme pouze nezbytné minimum. Krok 3: Pyré: V lednici několik hodin chladíme konzervu kokosového mléka, nejlépe výrobce market Albert. Na oleji zpěníme sekanou cibuli, přidáme mrkev nakrájenou na kousky. Až pustí barvu, přihodíme oloupaný pokrájený zázvor, sůl, mletý pepř, podlijeme vývarem a podusíme 10 minut. Krok 4: Měkkou zeleninu rozmixujeme na pyré, během mixování přidáme 2 PL ztuhlé kokosové smetany z vychlazené konzervy kokosového mléka. Přidala jsem ještě 1 KL rýžového vína.

Zveřejněno 8. 1. 2021

Poznámka autorky Taevita

Pyré je inspirováno panem Paulusem, je určeno k dušené rybě, vařenému masu...Intenzita chuti i vůně tomu odpovídá. Pokud v pyré zaměníme masový vývar za zeleninový, můžeme použít i do Ky skupiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké karbanátky s mrkvovo-zázvorovým pyré (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qy37

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Olomoucké karbanátky s mrkvovo-zázvorovým pyré (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qy37

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
plecko vepřové mleté, vejce, sůl, pepř mletý, koření do mletého masa, sýr tvarůžky kulaté, mrkev, zázvor, cibule, olej řepkový, sůl, pepř, vývar masový,

Přidat fotografie receptu