Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vietnamské závitky podle Majkla

Pro oblíbené smažené vietnamské závitky nemusíte chodit do nejbližšího bistra, s podrobným autentickým receptem je zvládnete připravit i v pohodlí vaší kuchyně. Závitky plněné skleněnými nudlemi a zeleninou můžeme podávat samotné nebo s dresingem.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Majklngu

Snadný

Doba přípravy 37 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 12 min

37 min (25 min příprava + 12 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 041 kJ /
2 400 kcal
Bílkoviny337,84 g
Tuky79,90 g
Vláknina53,88 g
Cholesterol 1,49 g
Sodík 1,36 g
Sůl3,10 g
Sacharidy64,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nudle dáme do misky, zalijeme horkou vodu. To samé uděláme s houbami. Zeleninu očistíme a nastrouháme (já to dělám v sekáčku na potraviny). Krok 2: Maso osolíme a opepříme, dobře zamícháme. Pokud máme houby namočené, odkrájíme tvrdé části, nakrájíme na nudličky (opět dělám v sekáčku) a přidáme k zelenině. Krok 3: Namočené nudle nastříháme na malé kousky, všechny přísady necháme pořádně okapat a osušit, čím méně vody tam bude, tím lépe se smaží (závitky moc nepraskají). Krok 4: Maso, zeleninu a nudle smícháme společně s vajíčky a vznikne nám směs. Připravíme vál (můžeme dělat i na lince), pivo (vodu) nalijeme do misky. Rýžový papír potíráme pivem z obou stran, dokud papír nezměkne. Krok 5: Začneme motat závitky (přidal jsem fotografie, jak je dělám já, každý najde svůj způsob). Dáme rozehřát olej na pánvi (množství tolik, aby byli závitky při smažení cca do půlky ponořené). Smažíme dozlatova. Krok 6: Podáváme nejlépe čerstvé. Někdo k tomu rád nějaký dresing nebo pečivo (já nejraději samotné).

TIP: Jak připravit vietnamské jarní závitky?

Zveřejněno 9. 1. 2021

Poznámka autora Majklngu

Zeleninu dávám podle oka, zhruba tak, aby bylo maso a zelenina 50/50.

Tento recept jsem převzal od svého táty, pocházejícího z menší vesnice nedaleko města Hồ Chí Minh ve Vietnamu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské závitky podle Majkla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dmg6

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vietnamské závitky podle Majkla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Dmg6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

casino: No já doufám, že na toto téma už žádné další komenty nepřijdou. To co jsem chtěla říct, to jsem řekla, a s dobrým úmyslem. Dalšího netřeba. Pokud by to chtěl někdo dál rozvíjet, tak okamžitě požádám o přeložení do diskuzí, to se nebojte. Zdravím! :-K:-K:-K

MamlajdaD:
Jako správná kuchta jste zamísila:-D a touto floskulí zadělala na další nekonečnou diskuzi ;-)
Nechcete téma odklonit z komentářů do, k tomu určených, DISKUZÍ?
No chápu ale, že tam by téma brzy zašlo na úbytě, že :-8

Majklngu: :-8 Tak to jsem ráda, že jsem vás vyprovokovala! :-D:-K Však jsem ten svůj minulý komentík nemyslela zle, ale pochopte, když už se někdo namáhá s tím, aby vám písemně recept pochválil, nebo s tím, aby vám sdělil, že recept uvařil (a to by všechno také nikdo nemusel psát), tak na oplátku by nikoho, ani vás, neubylo, kdyby jste napsal dvě tři slova a poděkoval, případně vysvětlil atp. Neberte to zle, ale tak to tu chodí. Moc vás zdravím a těším se na vaše další recepty! :-K:-K:-K

Majklngu: :yes:

MamlajdaD: já vás zdravím, nejsem nijak povýšený, nevím jaká jste tu komunita, nevím jak to tu chodí, bohužel nemám tu potřebu to ani nějak hledat, tento recept jsem udělal, a jestli někomu chutná jen dobře. Až zase jednou udělám něco nového, zase to sem klidně přidám, komentování mi přijde zbytečné, ale když už si někdo rýpnul, tak tedy všem děkuji za pochvalu, a to už dopředu i těm co to zatím nevyzkoušeli, přeji dobrou chuť a krásný zbytek dne :-)

Jak už jsem psala v komentáři dole, závitky - i když jsem tyto zatím nedělala - chválím a líbí se mi. :yes: Ale co se mi nelíbí, to je netečnost autora receptu. Nepoděkuje za žádný komentář, dokonce ani takový, kde mu kuchařka píše, že recept uvařila. To je tak povýšený? To snad ne... Spíš by se měl naučit zdejší (zdvořilé) zvyky. :-( Ale je fakt, že zdvořilost je dobrovolná, nedá se vynutit.

Tak jsem je dnes vyzkoušela, dělala jsem z 800g masa a asi tolik rolek budu jíst týden:-O je jich opravdu hodně. Jediné co tam příště dávat nebudu jsou ty vietnamské houby... ta chuť mě neoslovila... 8-( Ta jediná mi to zkazila, jinak super chuť.:yes:

Recept se mi líbí, suroviny vydělím 3 a vyrobím. Ale stejně bych už nejraději šla na originál do restaurace. Těším se na další recepty od Majklangu. Suroviny se mi zdají dostupné.:yes:

Majklngu : plně souhlasím s MamlajdouD a helkou :yes::yes: vietnamská jídla nám moc chutnají :-K

Závitky musí být moc dobré,mám je ráda, určitě budu muset vyzkoušet podle vašeho receptu,snad seženu všechno co je na ně třeba.dik za recept:-)

Dobře popsané a s dobře nafoceným fotopostupem! Závitky vypadají moc chutně! :yes::-8:-K Jestli máš od tatínka více vietnamských receptů, tak se na ně těším! ;-):-K:-K:-K

Suroviny:
maso mleté mix, mrkev, kedlubna, cibulka jarní, nudle skleněné, houby, papír rýžový, sůl, pepř, vejce, pivo světlé, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu