Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové roládky na houbách

Hodnocení receptu je 3,1 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MamlajdaD MamlajdaD

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie112 kJ /
27 kcal
Bílkoviny1,05 g
Tuky0,07 g
Vláknina2,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy5,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdřív si namočíme houby horkou vodou (ale můžeme použít i nenamočené), oloupeme česnek a maso si nakrájíme na plátky. Plátky vepřového (měla jsem krkovici) naklepeme, z obou stran osolíme, okmínujeme a z jedné strany opepříme (komu pepř nevadí, může posypat z obou stran). Krok 2: Opepřenou stranu potřeme podle chuti prolisovaným česnekem, poklademe anglickou slaninou, a dáme pár plátků hub. Ty si předem můžeme namočit, ale není to nutné, dávala jsem úplně suché houby a ty za dobu, než se maso upeklo, byly opravdu měkké. Závitky stočíme a spíchneme jehlou nebo omotáme nití. Krok 3: Roládky naskládáme do sádlem dobře vymazaného pekáčku, okolo nich rozložíme další sušené houby, podlijeme vodou (pokud houby namáčím, používám vodu z namočených hub, která je plná houbové vůně a chuti), zaklopíme poklicí (nebo použijeme alobal) a dáme do trouby na 180ºC. Krok 4: Pečeme asi hodinu, možná i o chvíli déle. Pekáček odkryjeme a asi 20 minut dopékáme při 200º C na barvu. Roládky vyjmeme, výpek zahustíme (použila jsem hotovou tmavou jíšku) a kdo má rád vydatnější omáčky, přidá podle potřeby smetanu.
Podáváme s rýží, těstovinami, bramborami, hodí se i knedlík.

Zveřejněno 10. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové roládky na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LxqD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové roládky na houbách

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LxqD

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Ivana Ch: Moc děkuji za komentář, taková pochvala člověka vždycky potěší! ;-):-D:-K Dobrá kuchařka si recept umí přizpůsobit, podle potřeby a chuti! Omáčka bude o trochu tmavší, ale to mi připadá i hezčí. Taky jsem chtěla dělat bez smetany, ale jak už jsem psalá níž, podařilo se mi trochu víc osolit a tak kelímek smetany to zachraňoval! ;-):-D:-D Tak ať se ve všem daří a nechte si chutnat. :yes:;-) Zdravím! :-K:-K:-K

To musí být určitě bájo, všechno doma mám tak nic nebrání tomu abych to uvařila. U nás tedy bez smetany, tu nemá syn rád a bez hotové jíšky, ale to už je můj problém

sabipupp: Moc děkuji za milý komentář! Taky bych chtěla najít zastrčenou sklenici s houbami, to se vždycky hodí, že?;-):yes: Přeji hodně úspěchů ve vaření i v tom ostatním a ať se vše daří! Zdravím! :-K:-K:-K

zdenka.s: Tak tenhle komentář mne pohladil po duši, já trpím totiž mindrákem ze svých fotografií! A najednou se ty fotky někomu i líbí! Tak to moc a moc děkuji za pochvalu a chvíli štěstíčka! :yes::-K Těch houbiček se může dát i víc, já jich mám poskrovnu, tak s nimi tak trochu šetřím. Taky jsem chtěla jídlo vařit bez smetany, ale podařilo se mi trochu přesolit, 8-( tak to zachránila ta smetana. ;-):-D :-K:-K:-K Přeji, ať vám jídlo chutná a zdravím! :-K:-K:-K

Marie Svarcova: Když mi někdo pochválí recept, je to radost, a když ho někdo uvaří, je to navíc ještě pocta! :-8:yes: Pokud uvaříš, přeji dobrou chuť! :-8:-K Ať se daří! Zdravím! :-K:-K:-K

Jaromira18: Děkuji za komentář, pochvala vždycky potěší! ;-) Pokud uděláš, tak přeji dobrou chuť! :-8 A ujištuji tě, že je to dobré se smetanou i bez, záleží na každém, co má raději! Zdravím! :-K:-K:-K

:-K To vypadá skvěle, zrovna včera jsme našla nasušené houby. Tak se nechám inspirovat vaším receptem:-K

Nádherné fotky , nádherný recept a dokonale popsaný postup :yes::yes: děkuji. :-K
U nás bude bez smetany, manželovi prý nedělá dobře , jinak všechno přesně podle našeho gusta. ,to NEMŮŽE být jiné než luxusní <3

:yes::yes: to musí být dobrota, určitě udělám <3:-K

:yes::yes: Vynikající, těším se až to uvařím.:-K

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř, kmín celý, česnek, slanina anglická, houby sušené, sádlo, záklechtka, smetana

Přidat fotografie receptu