Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinkové minutky z plecka

Hodnocení receptu je 4,5 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenka Škulinová Lenka Škulinová

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 456 kJ /
587 kcal
Bílkoviny99,50 g
Tuky21,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 325 mg
Sodík 250 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso odblaníme, odtučníme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky. Hlubší misku vytřeme olejem, přidáváme postupně maso, pár kapek oleje, přidáme trochu bylinek, špetku soli a opět křížem několik kousků masa a celý postup takto po vrstvách opakujeme do posledního kousku masa. Krok 2: Maso necháme na pár hodin (nejlépe přes noc) odležet, aby bylinky dodaly masu správnou chuť a vůni. Na pánvi osmahneme maso z obou stran jako minutku, olej není nutné přidávat, postačí ten, co je již ve směsi. Krok 3: Jako přílohu jsem zvolila jednoduchý salát s balzamikovým octem, který masu dodal na talíři výbornou chutnou šťávu, ale je možné použít jako přílohu pečivo či brambory... třeba i tatarku apod.

Zveřejněno 10. 1. 2021

Poznámka autorky Lenka Škulinová

Maso se takto dobře uleží, ale hlavně nebude plavat na oleji, proto je vhodné i dietáře se sníženou schopností funkce slinivky, žlučníku či tenkého střeva.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové minutky z plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PBxA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bylinkové minutky z plecka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PBxA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
plecko vepřové, sůl mořská, olej olivový, salát

Přidat fotografie receptu