Suroviny
Porce: 2-3
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 456 kJ / 587 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,50 g |
Tuky | 21,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 325 mg |
Sodík | 250 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso odblaníme, odtučníme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky. Hlubší misku vytřeme olejem, přidáváme postupně maso, pár kapek oleje, přidáme trochu bylinek, špetku soli a opět křížem několik kousků masa a celý postup takto po vrstvách opakujeme do posledního kousku masa.
Krok 2: Maso necháme na pár hodin (nejlépe přes noc) odležet, aby bylinky dodaly masu správnou chuť a vůni. Na pánvi osmahneme maso z obou stran jako minutku, olej není nutné přidávat, postačí ten, co je již ve směsi.
Krok 3: Jako přílohu jsem zvolila jednoduchý salát s balzamikovým octem, který masu dodal na talíři výbornou chutnou šťávu, ale je možné použít jako přílohu pečivo či brambory... třeba i tatarku apod.
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkové minutky z plecka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PBxA
Moje poznámka
Bylinkové minutky z plecka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PBxA
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 4 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 5 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 6 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 8 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 8 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 1 hodinou
Květáková fritáta
Wikki před 4 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 5 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 6 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 10 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 14 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Suroviny:
plecko vepřové,
sůl mořská,
olej olivový,
salát
Komentáře