Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 894 kJ / 3 321 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 241,36 g |
Tuky | 129,18 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 753 mg |
Sodík | 3,89 g |
Sůl | 9,21 g |
Sacharidy | 256,20 g |
Postup přípravy
Měkké maso vyjmeme, pekáč umístíme na sporák a šťávu z masa vysmahneme. Pak trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou. Dobře rozmícháme a provaříme. Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané jablko a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba, podlijeme ještě trochou vody, trošku zaprášíme moukou, dobře promícháme a dochutíme octem. Krok 3: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vajíčko, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly a uválíme z nich válečky. Vaříme je v páře 20 minut. Pokud je vaříme v parním hrnci, tak každý knedlík potřeme jemně olejem, aby se nepřilepily. Pokud je chceme vařit ve vodě, vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.
Zveřejněno 10. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLEz
Moje poznámka
Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VLEz
Nejnovější recepty
Vánoční stromečky
Přidáno před 50 minutami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 1 hodinou
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 4 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 4 hodinami
Ovocný Pavlova dort
Přidáno před 13 hodinami
Srnčí hřbet od Mazláka
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Masové koule v kari omáčce
ricci před 27 minutami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 31 minutami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 1 hodinou
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 15 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 16 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 16 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 16 hodinami
Francouzské bagety
Eddie122 před 16 hodinami
Dušená krkovice na cibuli, rajčatové pastě a medu
Juliekohoutova před 17 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
Adaas před 17 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
kmín celý,
česnek,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
zelí červené,
cibule,
sádlo,
pepř,
kmín celý,
koření hřebíček,
víno červené,
jablko,
cukr,
ocet,
brambory,
sůl,
mouka hrubá,
vejce
Komentáře (1)