Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem

Hodnocení receptu je 4,8 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 894 kJ /
3 321 kcal
Bílkoviny241,36 g
Tuky129,18 g
Vláknina23,40 g
Cholesterol 753 mg
Sodík 3,89 g
Sůl9,21 g
Sacharidy256,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme, pokmínujeme, dáme do pekáče, přidáme česnek, větší kusy cibule a sádlo. Přikryjeme a pečeme v troubě, před dokončením pečení odkryjeme.
Měkké maso vyjmeme, pekáč umístíme na sporák a šťávu z masa vysmahneme. Pak trošku zaprášíme hladkou moukou a podlijeme vodou. Dobře rozmícháme a provaříme. Krok 2: Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme hřebíček, cukr dle chuti, nastrouhané jablko a podlijeme vínem. Necháme odkryté, aby vyšel alkohol a pak přikryjeme pokličkou. Dusíme a pokud je třeba, podlijeme ještě trochou vody, trošku zaprášíme moukou, dobře promícháme a dochutíme octem. Krok 3: Brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, vajíčko, mouku a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 4 díly a uválíme z nich válečky. Vaříme je v páře 20 minut. Pokud je vaříme v parním hrnci, tak každý knedlík potřeme jemně olejem, aby se nepřilepily. Pokud je chceme vařit ve vodě, vložíme do vroucí vody a vaříme 20 minut.

Zveřejněno 10. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLEz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená krkovička, hlávkové zelí s červeným vínem a bramborovým knedlíkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VLEz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, kmín celý, česnek, cibule, sádlo, mouka hladká, zelí červené, cibule, sádlo, pepř, kmín celý, koření hřebíček, víno červené, jablko, cukr, ocet, brambory, sůl, mouka hrubá, vejce

Přidat fotografie receptu