Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeský jablečný závin

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mouchaxl mouchaxl

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 411 kJ /
2 488 kcal
Bílkoviny61,47 g
Tuky103,68 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 521 mg
Sodík 774 mg
Sůl1,46 g
Sacharidy314,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Krok 2: Rozdělíme ho na tři díly a vyválíme tenké pláty. Krok 3: Pláty posypeme strouhankou, rozložíme strouhaná jablka, posypeme cukrem, ořechy, rozinky, skořice a hoblinky másla. Svineme na plech a potřeme rozpuštěným máslem.
Pečeme při 180 stupních dozlatova 40-45 minut.
Po vytáhnutí opět potřeme máslem a necháme vychladnout.
Posypeme moučkovým cukrem.

Zveřejněno 10. 1. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeský jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XNJv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeský jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XNJv

Komentáře (9)

hospodyne: Netýrej mě, Maruško! <3<3<3

casino: Možná, že máte víc chuťových pohárků. Ono se to člověk, od člověka liší. A proto já kořením víc a vám stačí míň. Ty rozdíly v počtu chuťových pohárků jsou propastné a liší se o tisíce. S tím ovšem, nikdo nic neudělá, prostě nenarostly a šmytec.:-*

Veronika.Hrozna:
Nesouhlasím! :-)
No, vlastně souhlasím akorát s tou poslední větou ;-)

Veronika.Hrozna: u nás na Slovácku se husy krmily vařenou kukuřicí a byly škvarky křehoulinké i játra foie gras. Ale dá se i z domácí kačeny. Jen musí být pohlavně dospělá, aby byl efekt patřičný. Na Slovácku už sice 45 let nebydlím, ale umíme to i v Čechách:-K

casino: Ano, už se mi podařilo pár receptů z ní uvařit. Je nutno vybrat , ten správný recept, ja píšete. Zjistila jsem , že kdysi se používalo daleko míň koření , takže do všeho musím přidat víc kusů napsaného koření, nebo cukru, octu a jiných přísad. Taky více smetany, to nejčastěji! Ne všechny recepty se dají uvařit, pokud nemá člověk známého řezníka. Některé suroviny chybí. Např. je tam báječný recept na husí škvarky, no a kde vzít husu, krmenou nesportovkyni? ;-(

Veronika.Hrozna:
No, musíte si umět vybrat... ;-)
Původně jsem chtěl napsat, že jste vstávala levou nohou napřed...:-8
Leč podle tohoto https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/vedci-spravne... jste asi vstávala napřed pravou, že :-K

mouchaxl: Také mám jednu starou kuchařku, problém je v tom, že kvality dnešních surovin, nedosahují tehdejší kvality,chuti a ani konzistence. Mléko, smetana a máslo, bez chuti. Maso má zcela jiné kvality, uzeniny taky /už to není uzené/ ! O koření ani nemluvím. Pokud není vlastní zdroj potravin, tak se podle toho sice uvařit dá, ale ....... :-((

sabipupp: vypadá snad bude dobrý ...na snídani ...získal jsem recepty ručně psané z roku 1929 ....budou testy

<3 Vypadá fantasticky:-K

Suroviny:
mouka hladká, vejce, tuk, ocet, mléko, jablko, strouhanka, rozinky, cukr, skořice, ořechy vlašské,

Přidat fotografie receptu