Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka se žampiony

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

MAKE-FOOD MAKE-FOOD

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 371 kJ /
328 kcal
Bílkoviny11,62 g
Tuky22,43 g
Vláknina8,98 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 97 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy15,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku očistíme a pokrájíme na asi 3 cm široké špalíčky. Ty prsty lehce poklepeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a panenku na něm zprudka z obou stran osmažíme. Panenku zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím do pánve, kde se smažila panenka, dáme jemně pokrájenou šalotku a na plátky pokrájené žampiony. Restujeme, dokud žampiony nezačnou zlátnout. Poté přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Přilijeme smetanu a pozvolna dusíme do zhoustnutí. Panenku jsem podávala se žampiony a šťouchaným bramborem.

Zveřejněno 10. 1. 2021

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOKA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka se žampiony

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YOKA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
panenka vepřová, žampióny, pepř, olej, smetana, cibule šalotka, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu